Cultura 10/09/2015

'Les coses de la Martina', la nova sèrie infantil d'RTVA

S'estrena el 26 de setembre i és la primera producció feta íntegrament a la televisió del país amb talent nacional

Ana
2 min
una de les escenes de la promoció de la sèrie 'Les coses de la Martina' /M.C.

Escaldes- EngordanyRadio Televisió d'Andorra ha presentat aquest dijous 'Les coses de la Martina', la primera sèrie infantil d'animació produïda íntegrament a la televisió del país, segons ha explicat el seu director, Xavier Mujal. S'ha comptat amb la productora del Club Piolet, la il·lustradora Montse Forradellas i l'actriu Irina Robles com a dobladora.

Les històries que viurà el nou personatge del Club Piolet, com ha explicat el creador de la sèrie, Agustí Franch, de la productora Red Nose, passen per un viatge a la foscor perquè la Martina deixi de tenir-li por, una aventura sota el riu per poder tenir un peix o el rescat d'un ou atrapat sota un escorredor. "Surten de jugar i de pensar què podria fer un nen amb els objectes", ha explicat Franch. Però també transmeten valors com la responsabilitat, la solidaritat, la seguretat en un mateix, l'amistat, etc. Perquè "estem treballant amb nens", ha recordat.

La Martina és una nena que aviat farà sis anys, "curiosa, activa, amb ganes de preguntar...". Així l'ha definit la il·lustradora, que ha admès que el més difícil va ser dibuixar les expressions dels pares perquè "no tenen un paper tan principal i no hi havia una definició tan completa".

Després d'un any de treball, el resultat "s'escapa poc del que pensàvem fer amb els mitjans que tenim", ha manifestat el director d'RTVA, Xavi Mujal. "S'inverteix més en creació artística que no en tecnologia", ha explicat, i en total s'arriba als 5.000 euros per un producte que al mercat costaria de 40 a 50.000 euros, ha indicat.

Alguns afortunats han pogut veure el primer capítol aquest dimecres als cinemes illa Carlemany però l'estrena oficial serà el 26 de setembre, per celebrar alhora els 3.500 programes del Club Piolet. Després s'emetran els 24 capítols de forma diària amb una estrena setmanal, els dilluns al matí. "La intenció és continuar amb 'Les coses de la Martina'", ha assenyalat Mujal, de manera que més endavant potser es poden fer "més capítols i més variats durant la setmana", ha conclòs.

stats