El 'cosplay' triomfa al saló La Massana Còmic

L'Associació de Frikis d'Andorra organitza la segona edició del certamen, cada vegada amb més participants professionals

Una quinzena de persones, procedents d'Andorra i de Catalunya, han participat al segon Concurs de 'cosplay' organitzat per l'Associació de Frikis d'Andorra al saló La Massana Còmic. Aquest diumenge la tarda, la sala de la Closeta s'ha omplert per assistir a l'espectacle de 'cosplay', on hi ha hagut molt nivell. El jurat, format per l'il·lustrador i dibuixant Jordi Planellas, una membre de l'Associació de Frikis d'Andorra i una representant del Concurs de 'cosplay' de Barcelona, ho han tingut difícil per atorgar els sis premis: tres per a la categoria 'fanzine' o amateur, i tres per a la categoria professional.

Les guanyadores de la categoria professional han estat les germanes andorranes Cristina i Gemma Pedragosa, per les seves disfresses de Hellboy. En segona posició ha quedat Scarpy Cosplay (nom professional de Lucas Castilla, de Lleida), amb la seva caracterització de Paladin Tier 16. El tercer premi se l'ha endut Carol Garrido, amb la seva disfressa de Miss Fortune Arcade.

Pel que fa a la categoria amateur, el primer premi ha estat per a Nil i Noemí Perrineaux, amb Minecraft; el segon, per a Èlia Planellas, amb Lady Bug, i el tercer, per a Eder Vanderssten, caracteritzat de Dead Pool.

El jurat ha valorat la disfressa, sobretot aquelles que han estat elaborades amb material reciclat i amb l'enginy i la destresa dels participants, però també l'actitud amb el 'cosplay' i sobre l'escenari. Els i les guanyadores s'han endut un lot de còmics, i les germanes Pedragosa, a més, han estat obsequiades amb entrades per a Caldea i ser membre del jurat del Concurs de 'cosplay' de Barcelona.

La Massana Còmic ha celebrat aquest cap de setmana la 22a edició. El director del saló, Joan Pieras, ha manifestat que "aquesta edició ha estat excel·lent. En la seva segona edició podem dir que el Concurs de 'cosplay' ja s'ha professionalitzat amb uns treballs increïbles. Tanquem una Massana Còmic molt participativa i de molta qualitat". Pieras també ha destacat l'èxit de la nova iniciativa d'introduir jocs de taula.

Dissabte a la tarda, La Massana Còmic es va omplir de públic que volia que els autors participants els firmessin els seus àlbums. De fet, l'il·lustrador francès Tito encara ha estat signant durant aquest diumenge. Tito, convidat per l'Ambaixada de França, ha estat tota la setmana a Andorra realitzant tallers per a estudiants.

Aquest any, els dibuixants que han exposat al saló massanenc han estat Carlos Puerta, Jan, Alfonso Font, Álvaro Ortiz, Rubén Pellejero, Josep Maria Beroy, Tito o Jordi Bernet. L'autor andorrà convidat d'enguany ha estat Marc Huguet, que ha presentat el seu treball 'Dragones y Tavernas', i que espera repetir l'any que ve amb un còmic publicat.