Cultura 30/04/2018

'Creant tradició' per homenatjar directors i coreògrafs

L'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella oferirà diumenge 6 de maig un espectacle que recaptarà fons per a Assandca

M. F.
2 min
Vanessa Carrascosa i Maria Àngels Velando, de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella, juntament amb el president d'Assandca, Josep Saravia, presenten l'espectacle 'Creant tradició'. / M. F.

Andorra la VellaL’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella vol fer un homenatge als directors i coreògrafs que amb la seva dedicació contribueixen a què “el repertori de la dansa tradicional vagi creixent”. Per aquest motiu han preparat un espectacle titulat ‘Creant tradició’, una “antítesi entre dues idees” que pujaran a l’escenari diumenge que ve, 6 de maig, de la mà d’una seixantena de dansaires de les quatre seccions de l’esbart, que interpretaran catorze danses tradicionals o de coreògrafs reconeguts, tal com ha explicat la directora de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, Maria Àngels Velando. A més, en aquesta ocasió es cobrarà entrada ja que els beneficis aniran per a l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca).

Al llarg d’un espectacle que durarà aproximadament una hora, els dansaires interpretaran peces com ‘Marieta cistellera’, el ‘Ball de la castanya’, ‘La polca de Sant Celoni’, ‘Les andorranes’ o una que fa especial il·lusió a l’agrupació, ‘Marina’. Tal com explica Velando, aquesta peça es va crear fa 50 anys i l’esbart no l’havia ballat mai. De fet, sempre aposten més per danses pirinenques i aquesta servirà per dur els aires marítims a l’escenari del Centre de Congressos d’Andorra la Vella i, també, per homenatjar el seu creador, Albert Sans.

La secretària de l’esbart, Vanessa Carrascosa, ha explicat que el lema escollit aquest any per a aquest festival –que es duu a terme habitualment al mes de maig, per presentar el resultat de tot un any de feina– és ‘Tots amb la mama’, aprofitant que serà el dia de la mare. Però alhora servirà per reconèixer la feina d’Assandca en la lluita contra el càncer i els 5 euros que valen les entrades es destinaran a aquesta associació. Els beneficis, segons ha explicat el president de l’associació, Josep Saravia, es destinaran al transport sanitari.

Des de l'esbart fan una crida perquè siguin moltes les persones que assisteixin a l'espectacle per descobrir allò que fan. De fet, destaquen que aquesta actuació sempre és "molt emotiva" i que aquest any encara ho serà més per la finalitat solidària de l'espectacle. La cita, tal com s'ha esmentat, el diumenge 6, a partir de les 18 hores.

stats