Cultura 15/09/2022

Crèdit Andorrà cedeix a Sant Julià l'obra 'Paisatge amb parella de la Marratxa'

L'obra ja llueix a la sala Sergi Mas

ANA
2 min
Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, i el conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, amb l'obra cedida per part de l'entitat bancària.

Sant JuliàLa sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria ha acollit aquesta setmana l'acte de signatura del conveni de cessió al comú per part de Crèdit Andorrà de l'obra 'Paisatge amb parella de la Marratxa', de l'artista Sergi Mas. L'obra mural va formar part de l'exposició 'Sergi Mas i el seu entorn', amb la qual es va inaugurar el 2021 l'espai expositiu que porta el nom de l'artista.

El seu trasllat, del qual l'entitat bancària es va fer càrrec des de l'oficina del banc de la plaça Major fins a casa comuna, va ser molt dificultós a causa del pes i les mides de l'obra. Un cop situada a la sala Sergi Mas, tant l'entitat com la corporació van acordar que era una bona idea deixar-la en aquest espai, on podria visitar-se.

Així doncs, l'entitat bancària i el comú de Sant Julià de Lòria han signat un conveni de comodat per sis anys renovables, per deixar l'obra 'Paisatge amb parella de la Marratxa' a la sala Sergi Mas a l'escala d'accés entre el primer i el segon pis.

Després de l'acte de rúbrica en què van participar el cònsol major, Josep Majoral, i Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, el cònsol ha manifestat que "és una peça important del Sergi Mas i penso que aquesta sala que porta el seu nom és el lloc ideal perquè hi estigui".

Per la seva banda, Cornella ha remarcat que "estem satisfets que aquesta obra que la nostra entitat va encarregar a Sergi Mas, romangui ara en aquest lloc tan especial que permet al públic en general poder visitar-la i descobrir la simbologia andorrana que conté".

L'obra, que forma part de la col·lecció d'art de Crèdit Andorrà, data de l'any 1979 i està feta en mural de ceràmica i baix relleu en fusta. Té unes mides de 250x172cm i recull la temàtica de la Marratxa, així com una composició de diversos elements d'arquitectura popular i romànica de la parròquia laurediana.

stats