Cultura 12/08/2021

Dansa contemporània al Santuari de Meritxell

La ballarina andorrana Mònica Bou actuarà aquest dissabte 14 d'agost, a partir de les 21.15 hores, en el marc de les Nits d'estiu als museus

ANA
1 min
El cartell de l'actuació en el marc de les Nits d'estiu als museus.

Andorra la VellaEn el marc de la celebració de les Nits d'estiu als museus aquest dissabte 14 d'agost, es proposa un espectacle de dansa contemporània al Santuari de Meritxell a les 21.15 hores. Es tracta d'un espectacle de la ballarina andorrana Mònica Bou amb coreografies originals d'Isadora Duncan, una ballarina i coreògrafa americana de finals del segle XIX, considerada com a pionera de la dansa moderna.

El seu ball s'inspirava en la natura i els seus moviments continus i en les escenes i escultures de la Grècia antiga, d'on va incorporar el costum de tirar el cap enrere, les túniques amb què ballava i els peus nus. Altres dones van seguir el seu exemple i la tècnica d'Isadora s'ha anat transmetent de generació en generació des de les seves primeres alumnes fins a l'actualitat.

Bou es va iniciar en el món de la dansa en la seva vessant oriental fa més de vint anys i en fa dotze que va descobrir la manera de ballar d'Isadora. Per formar-se en aquesta tècnica va marxar als Estats Units i ha estat arreu d'Europa, principalment a Londres, on va aprendre i transmetre els coneixements de la moderna ballarina de mans de Barbara Kane i Françoise Rageau.

El 4 d'agost, Bou transformarà l'esplanada del Santuari de Meritxell en un escenari de dansa contemporània, on oferirà una mostra de coreografies i tècniques acompanyada per tres alumnes: Marta Brucart, Clara Santamaria i Nélida Palacios.

L'espectacle serà gratuït i per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia trucant al 836-908.

stats