Cultura 16/10/2021

Darrera empenta, de 190.000 euros, per a la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar

ARA Andorra
1 min
Estat en què va quedar l'església de Sant Vicenç d'Enclar després de l'esfondrament del campanar.

Sant Julià de LòriaL'executiu ha aprovat l'adjudicació definitiva de la intervenció de reconstrucció del campanar de l'església de Sant Vicenç d'Enclar. El concurs públic ha recaigut a l'empresa Construccions Roca per un import total de 187.312,52 euros, dels quals 80.000 euros són a càrrec del pressupost del 2021 i 107.312,52 euros del 2022, ja que la gran part de les obres es faran durant el proper any.

Les obres tenen com a motivació principal impulsar la reconstrucció del campanar. Tot i això, també es preveuen abordar temes com la reparació de les afeccions estructurals i constructives que l'esfondrament de la torre va provocar sobre els elements més propers de l'església, així com incidir en l'adequació de l'interior del temple i millorar-ne l'entorn proper.

Les obres adjudicades recullen la tasca feta per la comissió d'experts que va analitzar la situació pocs dies després dels fets, dels treballs arqueològics fets sobre el terreny durant els primers mesos del 2021 i de l'avantprojecte que l'equip d'arquitectes, encapçalat per Alex Letellier, va lliurar a Patrimoni Cultural.

stats