La majoria d'alumnes del Centre d'Autoaprenentatge del Català són andorrans

El centre tanca el curs 2018 amb 251 inscrits

Aquest dimarts s'ha celebrat l'acte en commemoració del 1r aniversari del Centre d'Autoaprenentatge del Català. La ministra de Cultura, Olga Gelabert, s'ha mostrat satisfeta pel creixement que aquest centre ha tingut tant en quantitat d'alumnes com en qualitat pel que fa a la docència en el seu primer any de vida. "Em sento orgullosa, ja que hem triplicat el nombre d'alumnes al centre des de la seva obertura", ha recalcat.

La ministra de Cultura ha anunciat també la pròxima obertura d’un nou Centre d’autoaprenentatge gratuït de Català al costat de l’Hotel Rosaleda. D’aquesta manera, Encamp disposarà d’un espai més gran, accessible per a la ciutadania i preparat per satisfer el major nombre de visites que rep a diari.

En el curs acadèmic 2017-2018, finalitzat el mes de juny, es van identificar 251 persones com a usuaris del centre, aquelles persones que hi van a estudiar amb regularitat. D'aquests 251 alumnes, la majoria són andorrans, seguit dels sud-americans i continuant pels de nacionalitat espanyola, portuguesa i finalment francesa.

"Si aquest 2018 ens mantenim igual pel que fa a la xifra d'alumnes, ja estaré contenta", ha recalcat la ministra de Cultura. Per la seva banda, el director del centre, Joan Ramon, ha afirmat que el missatge que volen donar als alumnes és "que treballem perquè la llengua i la descoberta del país t'ajudin a millorar. Ho fem amb tu, i per a tu".

A l'acte també hi han estat presents l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, i el ministre d'Educació, Eric Jover. L'esdeveniment ha conclòs amb una peça musical a càrrec del guitarrista David Sanz i amb un pica-pica per als assistents.