Cultura 18/05/2019

Descobrir el Museu de l'Electricitat amb els personatges de Fhasa

Fins a 50 persones s'endinsen en la història del projecte elèctric en una visita teatralitzada

Agència Ana
1 min
Cristina Peritas, actriu, en un moment de l'obra. / M. R. F. (ANA)

EncampFins a 50 persones han gaudit aquest dissabte a la nit d’una visita molt especial al Museu de l’Electricitat, amb la que la instal·lació museística s’ha sumat a la Nit dels museus. La voluntat d’aquesta proposta ha estat, tal com ha comentat Joana Teixeira, guia d’aquesta instal·lació, "valoritzar" el museu i fer que la gent s’apropi al seu contingut "d’una manera més amena". De fet, ha afegit que aquesta és la tercera vegada que es fa aquesta visita teatralitzada, que ha servit perquè la gent faci una mena d’"aperitiu" sobre el que es pot visitar al museu.

Com en les dues ocasions anteriors (que es van celebrar amb motiu de les Jornades europees de patrimoni i l’any passat per la Nit dels museus) les 50 places disponibles s’han omplert i fins i tot hi ha hagut llista d’espera. Els visitants han pogut gaudir d’una visita teatralitzada amb dramatúrgia de Cristina Pericas, Natàlia Garrido i Iris Orriols i amb la interpretació de Pericas, Orriols i Anna Mangot, i en què s’ha explicat la història del projecte de construcció de Fhasa i la repercussió social que va tenir. La visita es basa molt en les anècdotes, "en el més sucós d’una visita normal", tal com ha explicat Teixeira. Les tres actrius han començat explicant la història de tres dones, l’esposa d’un dels inversors i dues treballadores. En la segona part, les mateixes intèrprets s’han transformat en tres homes que van treballar en la contrucció de Fhasa.

Teixeira fa una valoració molt satisfactòria d’aquesta proposta, ja que molts dels visitants decideixen, a posteriori, tornar al museu per fer una visita convencional.

stats