Cultura 02/09/2022

Despesa de cinc milions d'euros per rehabilitar Ràdio Andorra

El ministeri de Turisme i Andorra Turisme es traslladen a l'edifici històric, que també serà un museu

ARA Andorra
2 min
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el titular de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, durant la visita a Ràdio Andorra.

EncampLes dependències del ministeri de Turisme i Andorra Turisme es traslladen a l'edifici històric de Ràdio Andorra. Durant la jornada de portes obertes organitzada aquest divendres el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han destacat la importància de “posar en valor una part important del patrimoni cultural del Principat retornant la vida aquest espai emblemàtic, que tant va ajudar a donar a conèixer fora de les nostres fronteres el nostre país”. En aquest sentit, el fet de situar-hi els treballadors de Turisme “honora aquest passat i li dona continuïtat”.

Una vegada enllestides les obres de rehabilitació de l’immoble i desamiantatge de l’espai, que han tingut un cost total d’uns cinc milions d’euros, aquest mateix mes de setembre s’hi instal·laran les oficines d’Andorra Turisme. En aquest sentit, Torres ha exposat que el 19 de setembre es clourà aquesta primera fase de trasllat, que comprendrà tot l’equip de l’agència turística. Les instal·lacions on hi havia Andorra Turisme, ha recordat, eren de lloguer i ara passaran a un edifici de titularitat pública.

Més endavant, quan s’hagi acabat l’adaptació de tot l’espai, els seguiran els treballadors del ministeri de Turisme, reagrupant així les diverses dependències en una sola ubicació, fet que permetrà crear sinergies tot i que seguiran funcionant de manera independent. En total hi treballaran una cinquantena de persones.

D’altra banda, i amb la voluntat de poder continuar explicant la importància històrica i patrimonial que representa Ràdio Andorra –i honorant el conveni internacional signat amb Espanya que demanava destinar-lo a finalitats culturals–, la nova seu ministerial de Turisme també inclourà un espai museístic situat a la primera planta. “Farem compatible l’ús públic de l’espai i el seu vessant històric”, ha ressaltat Riva, “per apropar al públic el mobiliari propi de l’emissora i alguns dels aparells radiofònics més representatius de la infraestructura”.

La ministra ha informat que s’està fent un estudi per saber quin tipus de proposta cultural s’hi adequa millor per poder-la posar en funcionament ja el 2024. Les idees inicials inclouen visites a demanda i una experiència en format virtual.

Amb la reubicació del ministeri de Turisme, es confirma la voluntat del Govern de descentralitzar les diverses dependències de l’executiu, repartint-los arreu del territori i donant visibilitats a equipaments emblemàtics. Així, Cultura va traslladar- se a principis de legislatura a l’antic Hotel Rosaleda, i el Govern, el comú i el quart d’Ordino van signar un protocol d’entesa el passat mes d’abril per reubicar Medi Ambient a l’hotel Casamanya un cop rehabilitat.

stats