Cultura 11/01/2021

Deu anys ballant a les Valls del Nord

L'esbart arriba al decenni de vida i prepara una actuació per commemorar-ho

Ana
1 min

Andorra la VellaL'Esbart Valls del Nord, que aplega dansaires de les parròquies d'Ordino i la Massana, arriba aquest dilluns al desè aniversari. Sota la codirecció de Sandra Tudó i Pilar Capdevila, l'esbart ha crescut al llarg d'aquest decenni passant de 65 ballarins quan es va començar l'any 2011 als 120 actuals repartits entre les diferents categories que van dels quatre anys fins als 65: petits, infantils A i B, juvenils, cos de dansa i veterans.

En deu anys l'esbart d'Ordino i la Massana ha creat 30 coreografies pròpies, cinc balls amb música pròpia i ha confeccionat més de 40 vestuaris diferents. Pel que fa a la representació internacional, l'Esbart Valls del Nord ha viatjat fins a Rímini, Praga, Budapest, Portbou i l'Escala, a més d'altres poblacions pirinenques com Alins.

L'Esbart Valls del Nord prepara un festival per commemorar aquest aniversari, però l'actual situació pandèmica fa que sigui incert quan es podrà celebrar, tot i que els dansaires no han deixat d'assajar mantenint les mesures de seguretat i els protocols establerts per sanitat.

Així, doncs, des d'aquest diumenge i al llarg d'aquesta setmana al perfil de l'esbart en les diferents xarxes socials s'hi penjaran vídeos recordant alguns dels elements més destacats d'aquest decenni.

stats