Els dimonis seran els vencedors d''Els Pastorets'

La setmana que ve començaran les proves de selecció per participar en la 26a edició de la representació

Els dimonis han guanyat la guerra contra els àngels, canviant l'argument de l'obra escrita per Folch i Torres. És el gir que el dramaturg Juanma Casero ha volgut donar a la nova edició d'' Els Pastorets', presentada aquest dimarts a l'auditori Claror. "La gent que representa l'infern vol guanyar i sempre demanen quan ho aconseguiran", ha explicat Casero, "i amb tot el que la gent ens ha transmès al llarg dels anys va sorgir la idea de buscar nous punts de vista". Ho ha explicat acompanyat del conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Lluís Donsión, que ha agraït la tasca de les 150 persones voluntàries que participaran en la representació teatral.

És la tercera vegada que Casero, mà a mà amb Irina Robles, dirigeix la representació, consolidada ja com un dels espectacles més emblemàtic de la parròquia laurediana. Una representació tradicional que s'adapta als nous temps, també en els papers. En comptes d'anar acompanyat amb el Rovelló, el Lluquet viatjarà al primer Nadal amb la Farigola, un paper al qual, segons ha explicat Casero, han volgut jugar alternant el gènere. "Pensem que el Lluquet i la Farigola poden ser dos joves molt reivindicatius", ha explicat el director, preocupats per la natura, el medi ambient o l'evolució de la societat. Així, volen veure "de quina manera els pot afectar a la parella de protagonistes i convidar a pensar si podem fer alguna cosa per arreglar-ho".

Una altra de les novetats per a la 26a edició és la sessió de més que el comú ha programat de l'espectacle. Si els altres anys es feien tres passis, enguany seran quatre, repartits entre el 26 de desembre i el 6 de gener. Totes elles s'han programat per a les sis de tarda excepte la primera, que serà a les vuit del vespre. Les entrades es vendran a un preu únic de 10 euros.

Les proves de selecció es dividiran en dos dies, el dimarts 17 de setembre a la tarda i el dissabte 21 de setembre al matí. Estan convidades a participar aquelles persones que vulguin participar en el muntatge a partir de cinc anys. "A vegades, si són molt petits, han anat acompanyats d'un adult", ha aclarit Casero. Un cop passin les proves, els actors i actrius tindran per davant uns quants assajos, tots programats per als caps de setmana.