Cultura 14/06/2018

Dos estudiants representaran a Andorra a la final de l'Olimpíada Matemàtica a València

En l’acte també s’han premiat als tres finalistes del concurs de cartells anunciadors

Ana
1 min
El director de Sistemes Educatius del ministeri d’Educació, Marc Jover, lliura un dels premis per equips. / T. N. (ANA)

Sant Julià de LòriaAquesta tarda s’ha fet entrega dels premis de la XXIX Olimpiada Matemàtica. Els guardonats han estat Zoe Oliveros Díez, de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma i Mark Dvoskin, del col·legi espanyol María Moliner. També s'han entregat els premis als tres millors cartells anunciadors.

A l’acte han assistit diferents personalitats com la consellera d’Educació de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, Yolanda Varela Tortajada; el director de Sistemes Educatius del ministeri d’Educació, Marc Jover, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio de Balanzó.

L’Olimpíada Matemàtica, organitzada pel departament de Matemàtiques del col·legi espanyol Maria Moliner en coordinació́ amb la conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, vol fomentar una nova forma de fer matemàtiques, en la qual es desenvolupa el raonament, la imaginació i la resolució de problemes tan en grup com de manera individual.

Els premiats representaran al Principat d’Andorra a la final de l’Olimpíada Matemàtica espanyola a València, que aquest any organitza l’Associació Valenciana d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi del 21 al 25 de juny.

stats