Cultura 20/11/2018

Dues visions de la feminitat a través del retrat

L'exposició, a càrrec de dues alumnes de l'escola la Capsa d'Ordino, es podrà veure fins al proper 8 de desembre

Ana
1 min
Alexandra Sergeeva i Anne Goasguen conversen sobre els seus treballs per a l’exposiió inaugurada aquest dimarts a la tarda a la sala la Buna. / C. G. (ANA)

OrdinoLa sala la Buna ha acollit aquesta dimarts a tarda la inauguració de l'exposició de dues alumnes de la Capsa d'Ordino. La mostra, feta a través dels quadres i pintures d'Alexandra Sergeeva i Anne Goasguen, exposa dues visions de la feminitat a través del retrat. Sergeeva ha presentat una selecció d’aquarel·les sota el títol 'Dones que corren amb llops', un treball que reivindica una dona salvatge i instintiva contrària a l’afany de civilitzar les conductes femenines, inspirada en l’autora Clarissa Pinkola. Tal com ha explicat l'artista, la idea és intentar incidir en la naturalesa de la dona i la seva posició a la societat. “Tenim poca llibertat i no podem expressar les nostres emocions”, reivindica. “Vull cridar l'atenció per anar a buscar la profunditat de nosaltres mateixos”.

Per altra banda, Goasguen mostra pintures a 'Tan sols soc una dona', centrada en el rostre femení. En aquest cas la major part de les seves obres estan fetes a l'oli i algunes són realistes i les altres són producte de la seva imaginació. “És la meva visió de la dona, la tendresa de la mare amb el seu fill i la tendresa de la cara d'un nen”. Goasguen ha insistit que per ella la dona, igual que la naturalesa, és font de vida. L'exposició es podrà visitar fins al proper 8 de desembre.

stats