Cultura 01/10/2019

L'actor Eduard Farelo participarà en la 55a temporada de teatre

L'esdeveniment se celebra de forma conjunta amb Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

Marc R. Fort
2 min
Jan Cartes, cap de l'àrea de Cultura, Conxita Marsol, cònsol Major d'Andorra la Vella, Josep Lluís Donsión, conseller de Cultura i Laure Rogé, cap de Cultura. / M. R. F.

Sant Julià de LòriaEl Centre cultural i de congressos lauredià ha acollit aquest dimarts la presentació de la 55a temporada de teatre que la parròquia organitza conjuntament amb Andorra la Vella. En la roda de premsa de presentació, hi ha assistit el cap de l'àrea de Cultura, Jan Cartes, i Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, així com Josep Lluís Donsión, conseller de Cultura lauredià, i Laura Rogé, cap de Cultura. Enguany seran sis les obres escollides i hi estaran presents actors catalans de renom, com és el cas d'Eduard Farelo, actor, doblador i presentador català. Recentment, Farelo ha participat i participa en sèrie com 'Com si fos ahir' 'Hay alguien ahí', 'Cruce de destinos' i 'Toledo', tot i que la seva imatge ja hi va ser present anys enrere a 'Nissaga de poder' i 'Ventdelplà'. Per a Marsol, "aquest model de foment de la cultura s'hauria d'estendre per totes les parròquies".

La temporada donarà el tret de sortida el pròxim 9 d'octubre al Centre de congressos d'Andorra la Vella amb 'Car/Men', un espectacle de comèdia musical que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'ambaixada francesa. 'L'habitació del costat', la segona obra teatral de la temporada, explica en clau humorística com era la sexualitat en l'època victoriana, i de pas, demostrarà que els costums sexuals no han canviat gaire si els comparem amb dates actuals. La funció tindrà lloc el 24 d'octubre a l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià.

Pel que fa al mes de novembre, el dia 14, el teatre Comunal serà l'escenari d''Una Ilíada', amb Farelo al capdavant, la famosa obra clàssica d'Homer i que reconstrueix mitjançant un soliloqui el violent poema èpic de Déus, amors i batalles que narra la ira d’Aquil·les i els últims anys de la Guerra de Troia. La programació continuarà de 28 al 30 de novembre amb l'obra 'Nues', mentre que el desembre els assistents podran gaudir d''Yllana: Pagagnini 2'. La 55a temporada es clourà amb els ja habituals 'Pastorets', que enguany, i tal com ha explicat Rogé, "han experimentat una crescuda pel que fa al nombre de persones que s'han presentat als càstings de selecció".

stats