Cultura 23/11/2019

El Canòlich Music fa reflexionar sobre les xarxes socials

El festival tanca les portes aquest dissabte amb una missa gòspel i amb concerts fins a la mitjanit

A.s. / M.p.
2 min
Activitat sobre les xarxes socials. / M.P.

Sant Julià de LòriaAl llarg de les dues jornades de festival, el Canòlich Music ha fet reflexionar als joves sobre l'ús adequat de les xarxes socials i sobre el perill de les 'Fake news'. Aquesta problemàtica s'ha tractat a partir d'un 'Scape town' al llarg del matí, una gimcana per la parròquia de Sant Julià, en la qual, els joves en grups de 5 o 6, han hagut de superar un seguit de proves. A partir de les notícies falses, els participants les han transformat en informació positiva a les xarxes socials, i han generat un diari digital d'actualitat. D'entre els guanyadors de les proves, se sortejaran diferents premis durant els concerts de la nit.

Durant aquest segon i darrer dia, també es realitzen, a la tarda, tot un seguit de tallers, entre els quals en destaca un per treballar la música a través del hip-hop i un altre a càrrec de Canòlich Prat, que explicarà la seva experiència d'un voluntariat realitzat a la presó de Lledoners mitjançant violins. Finalment, també hi haurà tallers de música amb pilotes de bàsquet i un d''influencers'. La botifarrada ecològica es realitzarà durant la nit, i el dinar "serà lliure per tal de donar vida a Sant Julià", tal com ha declarat Pepe Chisvert, delegat episcopal d'ensenyament i rector de la parròquia laurediana.

Els participants en aquesta segona jornada són els alumnes de segon cicle de secundària, de batxillerat i també universitaris, que segons ha explicat Chisvert, el gruix principal de joves d'aquest dissabte prové d'Espanya. Chisvert també ha valorat molt positivament el primer dia del festival, sobretot per la tirada mediàtica que van tenir els concerts de Miki Nuñez i Cesc. "Els dos van quedar impressionants de l'acollida del país i de l'experiència que han tingut a Andorra", ha explicat el rector, qui ha assegurat que d'aquesta convivència han sortit relacions molt positives i també "projectes musicals i educatius molt interessants" pel futur.

El Canòlich Music 2019 tanca les portes aquesta nit de dissabte amb concerts fins a la mitjanit a càrrec dels DJ Garden i Nira. Abans però, hi haurà una missa gòspel a càrrec de Vocal Groove. En total, al llarg dels dos dies, més de 1.000 joves hauran passat per la parròquia laurediana.

stats