Cultura 10/04/2016

De voler ser emprenedora a escriure sobre emprenedoria: l’experiència de Susana Ginesta

L'autora presenta 'Com vaig aprendre que mai no és tard per emprendre' dimecres 13 d'abril

Ana
2 min
Susana Ginesta amb el llibre

EncampA finals del 2013 Susana Ginesta, treballadora del Departament de Finances al Comú d'Encamp, va decidir assistir a les 'Súper Jornadas para Mini Emprenedores' a Barcelona. Tal com diu el seu nom, estaven destinades a persones que volien convertir-se en emprenedors. Ginesta, persona "inquieta i apassionada", tal com ella mateixa es defineix, va decidir assistir-hi perquè volia fer un canvi a la seva vida i muntar el seu propi negoci, partint de les habilitats que té per a les manualitats. Però les jornades li van servir per adonar-se que, el que ella volia, "no era muntar una empresa". "Sempre m’ha agradat escriure, per a mi és una passió i una necessitat", explica. A partir d’aquí, i tenint en compte el "punt d’inflexió" que van suposar per a ella les jornades, es va aventurar a escriure el seu propi llibre.

Gairebé tres anys després, el seu somni s'ha convertit en una realitat. Acaba de publicar 'Com vaig aprendre que mai no és tard per emprendre', gràcies al suport de l'editorial CulBuks i també gràcies a l'ajuda de familiars i amistats, ja que com ella mateixa professa, "has de ser capaç de deixar-te aconsellar", també en el camí per emprendre el teu propi projecte empresarial. El llibre el presentarà el proper dimecres 13 d'abril a la Biblioteca Comunal d’Encamp a les 20 hores. També es podrà adquirir per Sant Jordi, i de moment es pot comprar també a la llibreria la Puça o per Internet (a través del web www.susanaginesta.com, on també s'hi poden trobar altres escrits de l'autora). La idea és anar ampliant els punts de distribució físics a Andorra on poder adquirir-lo.

'Com vaig aprendre que mai no és tard per emprendre' intenta explicar "de manera senzilla" i amb vocabulari més amè de l'habitual quins són els passos a seguir per emprendre el teu propi negoci. També compta amb experiències de persones que se n'han sortit, i que són les mateixes ponents que van participar en les jornades sobre microemprenedors. El llibre conclou amb agraïments i amb reflexions de l'autora. Tot escrit des de la primera persona, i partint de l'experiència de Ginesta.

L'escriptora encampadana defensa que tothom "té una habilitat" i del que es tracta és de descobrir-la. Un cop ho aconsegueixes, l'has de reforçar, a la vegada que t'has de "deixar ajudar amb tot allò que no se't dóna tan bé". A partir d’aquí, cal "creure en un mateix, ser valent, ser capaç de tirar endavant de manera honesta". Sempre, però, sent realista. Si no és el millor moment per iniciar un projecte (sigui per temes personals o externs), hi haurà temps més endavant per fer-ho, defensa l'autora.

El llibre va encaminat a animar totes aquelles persones que volen apostar pel seu negoci, tot i que Ginesta defensa que pot ser aplicable per a tothom, partint del concepte que "a la vida, tots som emprenedors, ja que aquesta ens posa molt sovint davant de situacions que ens obliguen a prendre decisions relacionades amb l'emprenedoria", com pot ser canviar de feina, de lloc de residència o tenir fills, per exemple.

stats