Cultura 06/06/2022

Encamp celebra la restauració de la campana Jesús Maria del 1597

La parròquia ha celebrat aquest dilluns l'aplec de Sant Romà de Vila amb més d'un centenar de persones

ANA
1 min
Un moment de l'aplec de Sant Romà de Vila celebrat aquest dilluns a Encamp.

EncampEncamp ha celebrat aquest dilluns la restauració de la campana Jesús Maria del 1597 i originària de l’antiga església de Sant Jaume dels Cortals. La campana del segle XVI, actualment ubicada a l’església de Santa Eulàlia, ha estat restaurada gràcies a diverses aportacions econòmiques de la gent de la parròquia. L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha estat l’encarregat de fer la benedicció de la campana i per aclamació popular s’ha decidit atorgar-li el nom de Romana com a commemoració de la seva restauració i benedicció durant l’aplec de Sant Romà de Vila.

Robert Lizarte, responsable del museu Casa Cristo del comú d’Encamp i reconegut campaner del país ha explicat que “gràcies a una nova tècnica de restauració s’ha pogut recuperar la campana sense haver de fondre-la sinó soldant-la, fet que ha permès també restablir el seu so original”.

La cònsol major, Laura Mas, ha fet referència a la recuperació de les tradicions populars post pandèmia i ha explicat que “estem molt contents que puguem reprendre aquesta tradició amb normalitat a l’interior de l’església de sant Romà” i ha destacat que aquest any amb una efemèride com la “benedicció d’aquesta campana amb més de 400 anys d’història”.

L’aplec de Sant Romà de Vila ha aplegat un centenar llarg d’encampadans que han celebrat aquesta tradició amb un aperitiu i sardanes per acabar la diada, enguany més especial que mai.

stats