Cultura 12/05/2021

Encamp entrega els premis del concurs de punts de llibre en què han participat fins a 34 persones

Al Pas de la Casa la participació ha estat més elevada amb 54 concursants i aquest dijous s'obsequiarà els guardonats

ANA
2 min
El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, entrega el primer premi d'adults a Ramon Pujol.

EncampEncamp ha fet entrega aquest dimecres dels premis als guanyadors de la desena edició del concurs de punts de llibre de la biblioteca comunal d'Encamp. El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, ha entregat els premis als guardonats i ha manifestat que la participació ha disminuït una causa de la Covid-19 perquè l'afluència a la biblioteca també ha baixat, però tot i així, "ha estat bona". En total a Encamp hi han participat 34 persones, i la categoria "amb més participació ha estat la d'alevins (de 7 a 10 anys) amb catorze participants. El concurs és "bo pels nens perquè així comencen a iniciar-se al món de la literatura", ha indicat Cruz.

De les cinc categories, el personal de la biblioteca sota "criteris de creativitat, originalitat i també amb simbolisme de Sant Jordi", han escollit els dos millors punts de llibre, ha indicat Cruz. Així, els premis han consistit en uns lots de llibres seleccionats per a cada franja d'edat i, a més, els primers premis tindran el punt de llibre imprès a la biblioteca durant tot un any fins a la següent edició del concurs.

En la categoria benjamí (de 5 a 6 anys) els guanyadors han estat Àlex Risco i Lucas Guillermo; en l'aleví (de 7 a 10 anys) han estat Charlie Boher i Mario Guillermo; els guanyadors dels infantils (d'11 a 14 anys) han estat Cèlia Caraguel i Nerea de Pablo; i finalment en els adults (a partir de 18 anys) els primers premis han estat per a Ramon Pujol i Maria Carmen Herrera.

Punts de llibre del concurs d'Encamp.
El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, entrega el primer premi de la categoria infantil a Cèlia Caraguel.

Aquest concurs també estava obert a la biblioteca comunal del Pas de la Casa, on hi ha hagut una gran participació amb 54 punts de llibre presentats. En aquest cas, els primers premis han estat: en la categoria benjamí per a Rafael Ferraz i Nolan Grand; en els alevins per a Luana Barbosa i Eloa Martins; els infantils per a Eva Casanovas i Ainara García; el juvenil per a Anaïs Barbosa; i finalment en la categoria d'adults, els vencedors han estat Raquel Sacramento i Cristina Medina. L'entrega dels premis al Pas de la Casa es farà aquest dijous a les 18 hores a la biblioteca comunal de la localitat fronterera.

Cal recordar que el concurs es va llençar per Sant Jordi i que s'hi va poder participar fins al 7 de maig. Des del comú manifesten que és un concurs que ja es troba arrelat dins de les programacions culturals de les biblioteques per incentivar la lectura i que per tant, tornarà a tenir continuïtat durant l'any vinent.

stats