Cultura 23/10/2018

L'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella, a Mèxic

Han estat convidats a participar a un circuit de festivals entre el 26 d'octubre i el 4 de novembre

ARA Andorra
1 min
L'actuació de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella. / J.R. (ANA)

Andorra la VellaLa Federació Mexicana de les Arts (Femexart) i la Delegació Amèrica de la Federació Internacional de Festivals de Dansa han convidat l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella a participar al Circuit de Festivals Femexart Mèxic 2018, que tindrà lloc a Ciutat de Mèxic, i voltants, del 26 d’octubre al 4 de novembre.

Una delegació de 24 dansaires i sis músics (del grup de música tradicional del Pirineu Orquestrina Trama) presentarà diferents balls tradicionals del folklore pirinenc en diverses localitats mexicanes: Chalco, Morelos i Yecapixtla, entre d’altres.

Per a les mostres folklòriques l'esbart ha preparat dos programes diferents, en què donaran a conèixer diferents danses del seu repertori: 'Grandalles i contrabandistes', 'El Porrer', 'El Carnestoltes d’Andorra', 'La Festa Pagesa', 'Andorranes', 'Tonedors' i 'La Consòrcia: Dimarts de Carnaval'.

Diàriament faran entre una i dues representacions d’entre 25 i 40 minuts cadascuna, en què combinaran danses andorranes amb cançons tradicionals del Pirineu. També faran desfilades al carrer i participaran en la 'callejoneada Caminando y cantando con la muerte' a Chalco, que es celebra l’1 de novembre, amb motiu del 'Dia de los muertos'.

Alguns dels països convidats són Argentina, Colòmbia, Guatemala, Anglaterra, Mèxic, República Txeca i Singapur.

stats