Cultura 08/08/2019

Escaldes-Engordany s'inundarà d'art urbà

La primera edició de l’Street Art Festival tindrà com a objectiu "habilitar espais als joves perquè es puguin expressar i mostrar el seu talent a les diferents disciplines"

Carles Alonso
1 min
La consellera Laura Lavado presentant l'Street Art Festival. / C. A.

Escaldes-EngordanyLa consellera de Joventut del comú d'Escaldes-Engordany, Laura Lavado, ha presentat aquest dijous la primera edició de l’Street Art Festival, una activitat que tindrà com a objectiu "habilitar espais urbans als joves perquè es puguin expressar i mostrar el seu talent a les diferents disciplines urbanes" i que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de setembre.

El comú d'Escaldes-Engordany, molt sensibilitzat amb els joves i les seves activitats, busca amb aquest nou festival "continuar corresponent a les necessitats dels joves, a més d'apropar l'art a la ciutadania, fent del carrer el millor dels escenaris", ha comentat Lavado.

La proposta que ha sorgit dels departaments de Joventut i Cultura del comú d'Escaldes-Engordany i de Paul-Alexandre Nicholas, vol també "promoure la vida creativa, la cohesió i l'intercanvi creatiu entre els joves a la parròquia", ha dit Laura Lavado.

Les propostes per participar a l'Street Art Festival es podran presentar en format digital a l'àrea de Joventut del mateix comú durant tot el mes d'agost. El jurat decidirà les deu obres a passar a la segona fase i que s'hauran de pintar en els deu murs habilitats per la parròquia, els dies 20 i 21 de setembre.

L'equip de govern d'Escaldes-Engordany ha mostrat sempre el rebuig a qualsevol tipus de violència i discriminació. És per aquest motiu i amb l'objectiu d'ajudar a artistes i jurat que s'ha instaurat una temàtica que han de tenir totes les obres: pau, convivència, civisme i tolerància.

El concurs, que tindrà quatre categories (de 12 a 17 anys, de 18 a 25 anys, de 25 a 36 i per les escoles d'art), repartirà un total de 1.000 euros en premis. Els guanyadors es decidiran el 22 de setembre a la jornada d'inauguració en què també es portarà a terme una festa.

stats