Cultura 29/01/2022

Escaldes-Engordany presenta la primera edició del club de lectura Liter'Art

La primera activitat tindrà lloc el 9 de febrer a la biblioteca comunal

ANA
2 min
El cartell de l'activitat.

Andorra la VellaEl comú d'Escaldes-Engordany presenta la primera edició de Liter'Art, un club de lectura adreçat a totes aquelles persones a partir dels 16 anys que vulguin atansar-se al món de la literatura a través de la cultura o bé a l'art a través de la literatura. L'activitat, dirigida per Laura Casanovas i Cristina Rico, comptarà amb cinc sessions gratuïtes que es desenvoluparan a la biblioteca comunal a partir del febrer.

Així doncs, la primera sessió tindrà lloc el 9 de febrer i girarà al voltant de l'obra 'Cap a la bellesa' de David Foenkinos, on l'art, i concretament el vessant pictòric, és el fil conductor de la novel·la de l'autor. El 9 de març es treballarà l'obra 'La taula de Flandes' d'Arturo Pérez-Reverte. En aquest cas es parlarà de l'enigma atrapat en un quadre del pintor Pieter Van Huys (segle XV), en el qual es plasma una partida d'escacs entre dos homes que són observats per una donzella.

El 6 d'abril serà el torn de 'Em dic vermell' d'Orhan Pamuk. En aquesta sessió els assistents viatjaran fins al segle XVI, una època d'esplendor i decadència de l'Imperi Turc. El mes següent (4 de maig) la jornada se centrarà en l'única novel·la d'Oscar Wilde 'El retrat de Dorian Gray', que narra la història d'una ànima turmentada per la recerca de la joventut eterna. Finalment, el 8 de juny, 'Un artista del món flotant' de Kazuo Ishiguro clourà el cicle recordant la trajectòria de l'artista jubilat Masuji Ono.

Des del comú d'Escaldes-Engordany es recorda que l'activitat compta amb places limitades per tal de complir amb les recomanacions sanitàries. En aquest sentit, es demana a totes aquelles persones que vulguin participar-hi que reservin plaça prèviament trucant al 802 256 o bé adrecin un correu a l'adreça biblioteca@e-e.ad.

stats