Els estàndards de jazz obren les Nits obertes a Ordino

La primera actuació tindrà lloc aquest dimecres, a les 21 hores, a la plaça Major, i anirà a càrrec del duet The Blue Note

El comú d’Ordino posa en marxa com cada estiu les Nits obertes, una proposta de música en directe per viure les nits d’estiu a l’aire lliure i dinamitzar el nucli antic del poble d’Ordino. La primera actuació tindrà lloc aquest dimecres, a les 21 hores, a la plaça Major, i anirà a càrrec del duet The Blue Note, un homenatge al mític segell discogràfic que va donar a conèixer els noms del jazz i del blues als anys 40. 

El saxofonista i vocalista Guillem Tudó, acompanyat de la pianista Teresina Serra, estrenen el cicle amb un repertori integrat pels estàndards del gènere. Com ja és habitual, l’ONCA bàsic formarà part d’aquest cicle amb un concert que tindrà lloc el dimecres 24 de juliol a les 21 hores, a Cal Pal de la Cortinada, interpretat pel Duo Divertimento. En aquesta ocasió, el repertori serà dels segles XIX i XX, i estarà interpretat per l’ordinenc David Font, a la guitarra, i l’anglesa resident Elisabeth Downs, a la flauta travessera. El concert està inclòs a les Nits d’estiu als museus, el programa de difusió cultural impulsat per Museus i Patrimoni. El concert és gratuït com tota la resta, si bé la reserva prèvia és obligatòria.

Pel que fa als directes programats pel mes d’agost, el dimecres 7 d’agost, a les 21 hores, a la plaça Major d’Ordino, veurem el concert de la banda de rock The Old School, que versionaran clàssics del gènere dels anys 60 i 70. I per últim, el dimecres 21 d’agost, al mateix escenari i hora, tindrà lloc l’actuació d’Amaru, un grup de músics i terapeutes que utilitzen el so i la música ètnica amb instruments tradicionals de l’Àsia per buscar altres estats de consciència i alimentar l’esperit.