Les obres de l'exposició Guinovart, a Andorra, abracen gastronomia, pintura i poesia

Han arribat als millors museus nacionals i internacionals

L'ambaixada d'Espanya ha acollit aquest dilluns la presentació de l'exposició 'Guino, Guino, Guinovart: Veure, Escoltar, Musicar i Degustar la seva obra', que tindrà lloc de l'11 al 23 de març a la mateixa seu diplomàtica i coincidint amb les finals de la Copa del Món d'esquí. L'any Guinovart aglutina tota mena d'obres d'un artista polivalent, que inclou des de gastronomia, fins a pintura, passant fins i tot per poesia. Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Guinovart i filla de l'artista, ha dit que "aquest últim any, està sent molt dolç, ja que hem aconseguit portar Guinovart als museus més importants, no només nacionals, sinó també internacionals". Ha descrit Guinovart com "escultor, pintor, cartellista, ja que va dissenyar els cartells de les olimpíades del 1992" i ha recalcat, també, que "tenia debilitat per la gastronomia i una gran sensibilitat musical".

Josep Guinovart i Bertran va néixer a Barcelona el 20 de març de 1927. De molt jove comença al taller familiar com a pintor de parets, ofici que reivindica posteriorment en alguna de les seves obres. L'any 1953, gràcies a una beca de l'estat francès, va marxa a París on coneix a fons l'obra de Cézanne i Matisse, els quals, al costat de Miró i Gaudí, seran les seves influències més importants. Josep Guinovart, figura polièdrica va deixar la seva empremta en molts camps més enllà del purament pictòric: en el món del teatre, arquitectura, tapís, escultura, il·lustracions, i molts d'altres. Va morir el 12 de desembre 2007 pinzell en mà deixant un importantíssim llegat d'obres que es poden veure en museus i centres d'art d'arreu del món.

L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha fet especial èmfasi en el fet que "les obres de Guinovart, s'han viscut de forma molt especial a Catalunya", ressaltant que "l'any Guinovart vol ser una aportació a la cultura d'Andorra".