Cultura 24/04/2018

Martí Farrero, Karen Martin i Marina Castillo guanyen el concurs de microrelats del Carnet Jove

La tercera edició del certamen ha rebut un total de 68 obres de joves d’entre 12 i 30 anys

ARA Andorra
2 min
Karen Martín ha guanyat el primer premi en la categoria de joves de  15 a 17 anys. / CARNET JOVE

Andorra la VellaMartí Farrero, Karen Martin i Marina Castillo han estat els ganyadors en les categories de 12-14 anys, 15-17 anys i 18-30 anys, respectivament, del tercer Concurs de Microrelats Carnet Jove, organitzat per l’Associació Carnet Jove Andorra amb la col·laboració de l’àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Govern, i que ha rebut 68 microrelats de joves d’entre 12 i 30 anys.

El jurat estava format per Inés Sánchez, cap d'àrea de Lectura Pública i Biblioteques; Roser Suñé i Imma Tomàs, totes dues del col·lectiu Portella; Elena Aranda; lectora professional, Arnau Colominas, periodista; Maria Cucurull i Txema Díaz, docents, i Nerea Iglesias, guanyadora en la passada edició.

Farrero ha guanyat el premi, dotat amb 100 euros pel relat ‘Informe de la Terra’, del qual el jurat n’ha destacat la seva maduresa i la seva crítica a la societat. Del relat 'Sota el torb' de Karen Martín -premi també dotat amb 100 euros- el jurat ha volgut ressaltar el manteniment del desenllaç fins al final on es tracta la possibilitat que la persona estimada pertanyi al mateix sexe. Finalment el jurat ha fet guanyador de la categoria 18-30 anys al relat 'Justícia sense matisos' de Marina Castillo, per les seves descripcions acurades i per ser un relat molt ben cosit, i que rebrà 200 euros.

El jurat també ha decidit atorgar dos accèssits en les dues categories de menors d’edat: 'Una altra gota' de Paula Despretz Sanz, que rebrà un lot de llibres; i 'L’inici' de Marc Camardons Cirera, que també rebrà un lot de llibres. Així mateix, el jurat ha volgut atorgar tres mencions en la categoria 18-30 anys a les obres:

'Salma'” de Lua Roca Menses, 'Com una princesa' de Carlota de Miguel Barber, i

'Quan penses que el coratge és suficient, però falta capacitat de reacció. (O de com hauríem de deixar fluir les coses)' d’Alba González Gómez.

La valoració general del jurat ha estat molt positiva i ha destacat l’alta participació al certamen tot i que coincideixen en la necessitat que els joves segueixin practicant per treballar més l’argument i el lèxic emprat. Tots els relats premiats es podran llegir a partir d’aquesta setmana al web del Carnet Jove Andorra: www.carnetjove.ad

El Carnet Jove a Andorra està tutelat per l’Associació Carnet Jove Andorra, formada pel Govern d’Andorra i els set comuns, i amb el patrocini de Crèdit Andorrà.

stats