Cultura 22/05/2018

FeMAP arriba a la 8a edició amb més municipis participants

El festival tornarà a fer parada a Encamp, Ordino i Escaldes-Engordany

Ara Andorra
2 min
Arianna Savall i Hirundo Maris que actuaran a Escaldes-Engordany. / FeMAP

Andorra la VellaEl Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tornarà a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques, en una nova edició. Des del 29 de juny i durant els mesos de juliol i agost, alguns dels solistes i els grups en l’àmbit de la música antiga acostaran i descobriran la passió per aquesta modalitat arreu dels Pirineus, combinant música, patrimoni i paisatge.

Per la vuitena edició s'ha preparat una programació de 52 concerts, que sonaran en 37 municipis, tres més que l'any passat i nou més que fa dos anys. Les novetats: Bellver de Cerdanya, Pesillà de la Ribera, Llavorsí, Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) i Massaners (Saldes). A Andorra el FeMAP farà la primera parada el 21 de juliol a Ordino amb música barroca per a violí i viola a solo a càrrec d'Emilio Moreno i l'entrada es complementarà amb la visita guiada a la Casa-Museu d'Areny Plandolit. Uns quants dies més tard, concretament el 29 de juliol, Pyrenaeus Ensemble presentarà 'Les quatre estacions' de Vivaldi a Encamp i abans es podrà fer la visita lliure al llac d'Engolasters. L'última parada del festival a Andorra es farà el 23 d'agost a l'Artalroc (Escaldes-Engordany), que s’estrena com a escenari musical amb 'La rosa dels vents', a càrrec de la soprano i arpista Arianna Savall i del tenor Petter Udland Johansen.

En la resta de poblacions el festival també tornarà a mesclar els concerts amb altres actes, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o activitats culturals incloses en l’entrada. Així doncs, l’oferta musical es complementarà amb cinc sessions GastroFilm, on es maridaran productes de la zona amb la projecció d’un documental.

Com a novetat, el FeMAP incorpora aquest any la iniciativa de les Escapades Musicals, productes de dos o tres dies combinats amb un parell o tres de concerts, i un seguit d'activitats complementàries, que poden anar des de visites guiades, fins a museus, monuments, jaciments, activitats artístiques i descoberta d’artesans, o passejades per l'entorn natural. Un any més el festival torna a posar èmfasi en l'oferta de paquets turístics, en què ha estat pioner a l'hora de permetre la compra de l'entrada d'un concert i l'allotjament conjuntament.

A més, el festival tornarà a acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió a través del FeMAP Social, on s’organitzen tallers perquè els grups d’usuaris coneguin la música de primera mà, com a vehicle i element de cohesió i aprenentatge. També es realitzaran 17 miniconcerts en 17 centres diferents, amb l'objectiu d'acostar la música a usuaris amb dificultats de mobilitat.

stats