Cultura 30/08/2018

El FeMAP tanca edició amb un 21% més de públic

El nombre d'espectadors arriba a les 6.000 persones en 52 concerts

Ara Andorra
1 min
Petter U. Johansen i Arianna Savall. / GOVERN D'ANDORRA

Andorra la VellaEl Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tanca, després de dos mesos, amb un 21% més de públic i 6.000 persones. Aquesta dada reafirma l'arrelament del festival, que segueix creixent cada any, amb una major implicació dels municipis pirinencs i una cada vegada més gran expansió territorial. El FeMAP va començar el 2011 amb concerts en deu localitats del Pirineu i enguany ja n'han estat 37, tres més que el 2016. Segons el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, es tracta d'unes xifres "molt positives", sempre tenint en compte les particularitats del festival i que la població del Pirineu és molt dispersa.

L'expansió territorial que enguany ha aconseguit el FeMAP és, doncs, un dels grans èxits d'aquesta edició que, per altra banda, també ha augmentat el nombre de concerts. En total han estat 52 actuacions que, des del 29 de juny i durant els mesos de juliol i agost, han combinat música antiga, patrimoni i turisme arreu dels Pirineus. Els municipis de Bellver de Cerdanya, Pesillà de la Ribera, Llavorsí, Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) i Maçaners (Saldes) han estat les noves incorporacions.

Amb un pressupost que aquest any ha ascendit als 450.000 euros, el FeMAP planteja les properes edicions amb perspectives de creixement i una nova aposta per la qualitat musical. Segons el director, l'objectiu és ambiciós, però també realista, i les perspectives són bones: "Des del 2011, el FeMAP ha crescut exponencialment en implicació territorial, oferta i prestigi, i aquesta és la línia que seguirem en els propers anys per continuar portant la qualitat de la música antiga als Pirineus, fent territori".

stats