Cultura 29/07/2019

El FeMAP clou el seu pas per Andorra amb l'últim concert de l'Accademia de Piacere

'In Dulci Jubilo' va combinar aquest diumenge les grans obres de Bach amb la diversitat sonora del trio musical

Ara Andorra
1 min
Rami Alqhai i Johanna Rose, tocant la viola de gamba, i Fahmi Alqhai, el quinton, han interpretat partitures de Johann Sebastian Bach en l'últim concert de l'Accademia de Piacere a l'Auditori Nacional d'Andorra./ ARA ANDORRA

OrdinoMés d'una cinquantena de persones es van apropar aquest diumenge a Ordino per gaudir de l'últim concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) al Principat. L'Accademia del Piacere va presentar 'In Dulci Jubilo' al Foyer de l'Auditori Nacional interpretant partitures de Johann Sebastian Bach.

Rami , tocant la viola de gamba, i Fahmi Alqhai, el quinton, és un conjunt musical que es caracteritza per la composició d'arranjaments sobre els corals luterans adaptats a diferents formes: harmonitzacions, ornaments sumptuosos, contrapunts, vestidures o cànons. Tota una mostra dediversitat sonora

Giardino di delizie va ser el primer concert d'aquest festival que es va fer al Principat el 21 de juliol al llac d'Engolasters a Encamp. Un conjunt musical que es caracteritza pel classicisme austríac de Mozart i els germans Haydn i passant per l'estil galant italià de Boccherini.

L'organista Juan de la Rubia va protagonitzar aquest divendres al Museu d'Areny-Plandolit d'Ordino un repetori combinant la música de Cabezón, el claviorgue i la visió del mateix intèrpret amb altres compositons afins.

El FeMAP ha arribat a la novena edició que ha conformat una programació amb 53 concerts per 36 municipis enguany. Una xifra molt similar a la de l'edició anterior. L'objectiu de l'esdeveniment és convergir i promoure la música antiga, el patrimoni romànic i l'entorn natural dels Pirineus. El conjunt de concerts va començar el 5 de juliol i que finalitzarà el 25 d'agost.

stats