La nit de festa major de Gràcia a través de Maruja Limón

El proper mes de novembre presentaran 'Ante mí', el seu segon projecte musical

El 15 d'agost al barri barceloní de Gràcia ja està tot a punt per engegar la festa major. Escaldes-Engordany s'enyora i, per homenatjar l'ambient de la capital catalana, aquest dijous porta la Nit de Gràcia a la plaça Coprínceps de la mà del quintet Maruja Limón. És la primera vegada que actuen al Principat, en una gira que els ha portat per arreu del territori espanyol i fins a Budapest, on han omplert l'escenari amb la seva fusió de rumba, ritmes llatins i tots els estils que poden derivar-se del flamenc. "Venim carregades d'il·lusió, alegria, 'bailoteo' i, sobretot, les nostres arrels de Gràcia", han explicat les noies en declaracions a l'ARA Andorra, que esperen veure al públic "cantar si se saben les cançons i que les balli", però també "que se sentin identificades" amb les lletres originals de les seves cançons.

"L'essència de Maruja Limón està en la diferència", expliquen. Una diferència que exemplifiquen cadascuna de les cinc integrants i amb la que no han parat d'experimentar des de fa cinc anys. "Cadascuna aporta el seu granet de sorra i tot suma", diuen, en un projecte que ha estat guardonat amb el premi a millor artista revelació dels Premis ARC 2018. ' Más de ti', el seu àlbum de debut, ha estat al capdavant de les llistes de millors discos de l'any passat, fet que "ens ha obert les portes de cara als programadors" per portar un any de gira, encara que "també tenim la sort de tenir gent al voltant que ens ajuda".

La gira del primer CD acaba al setembre. Una petita aturada fins ' Ante Mí', el segon treball de Maruja Limón que veurà la llum el pròxim 8 de novembre a la Sala Apolo de Barcelona, amb un altre compendi de pensaments diferents combinats a la perfecció però sense deixar de banda les seves arrels.

Tot això en una programació que des del comú d'Escaldes-Engordany veuen com un " èxit total". La cap de Cultura, Anna Garcia, veu com "la música és quelcom consolidat" i que la gent espera durant les tardes d'estiu. El bon temps i la manca de pluges ha afavorit a l'afluència de gent, tot i que Garcia assegura que compten "amb un públic fidel" en uns concerts que "estan consolidats". La Nit de Gràcia, com les altres nits programades, ofereix un "viatge per poder explicar què són les festes de Gràcia". Una data que no és casualitat, ja que volien fer-la coincidir amb el primer dia de festa major a la capital catalana per "picar l'ullet" i "apreciar l' esforç que fan les associacions veïnals".