Cultura 28/10/2014

El 1r Festival de cinema fantàstic a Andorra projectarà tretze films

Les pel·lícules es projectaran a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany i a l'establiment Inside Iutopia

Marta Tort
2 min
Festival de cinema fantàstic

Andorra la VellaAndorra acollirà, de l'1 al 20 de novembre, el 30 dies festival, el primer Festival de cinema fantàstic del país. L'esdeveniment neix de la mà de Jaume Benedito i Carolina Alarcón, dos amants d'aquest tipus de cinema que han volgut apropar el gènere al país. De moment, aquesta primera edició s'ha concebut com una prova pilot i, en funció de com funcioni la iniciativa, l'objectiu és donar-li continuïtat.

De moment, la participació de cineastes ha estat un èxit, ja que s'han rebut un total de 451 pel·lícules d'arreu del món, majoritàriament de cinema independent. Benedito explica que se n'han seleccionat tretze, i que, si bé inicialment s'havia previst que una part només es projectés online, vist l'interès que ha suscitat l'esdeveniment, tots els films es projectaran presencialment al país. D'una banda, les cintes de la secció oficial es podran veure els dijous 6, 13 i 20 de novembre a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany, i la resta es projectaran els dissabtes 1, 8 i 15 de novembre a l'establiment Inside Iutopia, al barri antic d'Andorra la Vella i també per Internet, a través de la plataforma Festhome. El 20 de novembre es farà el lliurament dels premis: a la millor pel·lícula que esculli el públic i a la millor segons el jurat, format pel periodista i guionista Dimas Rodríguez i el realitzador Èric Palaudàries.

Les cintes seleccionades van des del terror fins a la intriga i a la ciència ficció, i provenen de països tan diversos com Estats Units, Itàlia, Espanya, Austràlia, Mèxic o Turquia. Es comptarà amb una estrena europea ('The Posthuman Project'), i una mundial ('54 days'). La projecció d'aquesta darrera pel·lícula, que ve d'Austràlia, comptarà amb la presència del director i de la protagonista, i també es desplaçaran a Andorra els responsables del film espanyol a la secció oficial, titulat 'Erasmus'.

Les projeccions començaran el dissabte 1 de novembre a l'Inside Iutopia, i els responsables del festival asseguren que, tot i que el públic andorrà està mostrant molt d'interès en la iniciativa i que els passis són gratuïts, l'afluència que assolirà "és la gran incògnita".

stats