Cultura 08/05/2019

El festival Ull Nu vol democratitzar el format audiovisual

"En aquesta edició es preveu una participació singular per part dels joves", ha dit Cabanes

Marc R. Fort
2 min
Sara Valls, integrant de l'associació Ull Nu, Alain Cabanes, conseller de Joventut i Esports del comú d'Andorra la Vella i Hèctor Mas, director del festival Ull Nu.

Andorra la VellaAlain Cabanes, conseller de Joventut i Esports del comú d'Andorra la Vella, i Sara Valls i Hèctor Mas, integrant i director de l'associació Ull Nu respectivament, han presentat la programació de la 7a edició de festival Ull Nu aquest dimecres al Centre de congressos d'Andorra la Vella. Un dels principals canvis envers edicions anteriors, és que enguany les projeccions se celebraran en gran part a l'aire lliure. Mas ha aprofitat per transmetre que amb aquestes novetats, "es democratitzi el format audiovisual, i també esperem crear un esdeveniment increïble". Cabanes ha destacat que en aquesta edició es preveu una participació singular per part dels joves a través d'una "campanya de voluntariat i amb estructures que estaran connectades amb els ciutadans".

El dimecres 22 de maig, dia en el qual el festival donarà el seu tret de sortida, es presentarà '[De] Format Audiovisual', a la Galeria Pilar Riberaygua. Una exposició amb entrada lliure formada per peces de pioners del format audiovisual, i que comptarà amb un homenatge a Pep Aguareles. Des del mateix dimecres i fins al diumenge 26 de maig, es projectaran diversos llargmetratges i curtmetratges que aspiren a esdevenir guanyadors dels premis finals de la gal·la. Pel que fa a les activitats, Valls ha avançat que totes elles comptaran amb una gran varietat d'instal·lacions artístiques, plenes de "llum i sons", i on també "els assistents s'hi hauran de posar d'acord per crear peces amb sentit".

Pel que fa als premis, els guanyadors dels llargmetratges i migmetratges s'enduran 1.500 euros. El premi pel guanyador de la categoria de curtmetratge serà de 800 euros. Cal destacar també el premi a la millor direcció, al millor guió i a la millor fotografia, que també rebran la quantia de 800 euros. El jurat d'aquesta edició, el formen el director i guionista Marc Crehuet, la directora artística Laia Ateca, la productora Emma Fariñas, l'estudiant de cinema Maria Caminal, la dissenyadora gràfica Diana Rueda i l'estudiant Carla Marsol.

D'altra banda, l’ONCA, formació impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, col·laborarà per primera vegada en el certamen i oferirà en format de duo, el concert matinal, protagonitzat pel Duo de cine i el seu programa 'Tastet de grans bandes sonores'. L’actuació tindrà lloc el diumenge 26 de maig, a les 12 hores, als Jardins de Casa de la Vall. L’entrada serà lliure. El Duo de cine està format per dos artistes del país, Àlex Arajol (violí) i Míriam Manubens (piano), i presentarà un programa centrat en grans bandes sonores, temes vinculats estretament amb el certamen fílmic. Segons els seus responsables, "a través d'un viatge per les pel·lícules gravades a la nostra retina, posem so i música a aquest recull d’imatges tot recordant els grans moments que segueixen vius. Des de l’àmbit més clàssic, fins a les melodies més espectaculars d’avui en dia, passant pels grans clàssics del gènere, presentem unes obres que ens remeten a moments inoblidables de la pantalla gran i del nostre imaginari col·lectiu".

stats