Cultura 05/02/2019

Fotosport, un concurs que plasma les victòries i derrotes dels esportistes

L'esdeveniment, que se celebrarà al Centre cultural lauredià el 12 de febrer, està destinat tant a professionals com a amateurs

Marc R. Fort
1 min
Fotosport se celebrarà el proper 12 de febrer al Centre cultural lauredià. / M. R. F.

Sant Julià de LòriaEl Centre cultural de congressos lauredià ha acollit aquest dimarts la presentació de l'exposició que porta per nom Fotosport. Aquest esdeveniment, destinat tant a fotògrafs professionals com amateurs, té com a objectiu plasmar en imatges les emocions viscudes en qualsevol activitat esportiva. El president de la federació andorrana de fotografia i al mateix temps vicepresident de la federació internacional, Joan Burgués Martisella, ha descrit l'exposició com "un seguit d'imatges que representen l'èxit i el fracàs en l'àmbit esportiu". També ha agraït a la parròquia de Sant Julià el fet que un cop més s'hagin fet ressò d'aquesta edició: "Sant Julià sempre ha estat aquí quan els hem necessitat", ha dit.

Fotosport va néixer el 1974 a la ciutat de Reus (Tarragona) tot i que el primer concurs es va convocar el 1970. Va ser el fruit d'una iniciativa en la qual, els organitzadors, tenien la ferma convicció que s'havia de promocionar l'esport. L'èxit de l'esdeveniment va fer que Joan Antoni Samaranch, president del Comitè Olímpic, esponsoritzés Fotosport a Espanya i arreu del món on el comitè hi era present. L'acte se celebrava cada dos anys a Reus, però des de fa quatre, l'exposició té lloc a Sant Julià de Lòria.

Pel conseller de Cultura, Josep Roig, "Fotosport transmet a través de la fotografia molts valors i l'esperit de tot allò que s'amaga darrere del món de l'esport". En l'exposició d'enguany, que se celebrarà el pròxim 12 de febrer al Centre cultural lauredià, s'hi mostraran les fotografies finalistes de l'any 2016. La sala disposa d'una capacitat per acollir entre 50 i 60 fotografies. El premi per al guanyador no és monetari, ja que, segons Burgués, "el guanyador rep reconeixement a escala internacional".

stats