Cultura 05/02/2021

Gairebé 900 persones a l'Ordino Clàssic

Els organitzadors fan un balanç "molt positiu" de la cita

Agència ANA
2 min
'De pel·lícula!'

Andorra la VellaOrdino Clàssic, la iniciativa cultural que organitzen el comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà i que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, tanca la tercera edició amb un balanç "molt positiu", tal com han valorat els organitzadors. Amb la col·laboració de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra s’ha organitzat un cartell que ha presentat un programa amb cinc propostes que s’han dut a terme en set concerts, entre el 18 d’octubre i el 31 de gener. Gairebé 900 persones han gaudit dels diferents espectacles.

La tercera edició d’Ordino Clàssic va donar el tret de sortida amb 'Música per la memòria', una proposta que va retre homenatge a la gent gran del país. El concert va estar protagonitzat per un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), format per Francesc Planella i Àlex Arajol (violins), Elias Porter (viola), Carolina Bartumeu (violoncel) i Òscar Llauradó (contrabaix), acompanyats de Lluís Cartes (percussió) i dels actors Ivan Caro i Laura Castro. La proposta va comptar amb una assistència de 120 persones.

'Passió i tangos' va ser el segon concert d’aquesta edició. Un total de 140 persones van gaudir, el 8 de novembre, a l’Auditori Nacional d’Andorra d’una història d’amor i desamor ballada al so de Guitar Bellows, format per Pilar Planavila (acordió cromàtic) i Manu Suárez de la Vega (guitarra elèctrica); acompanyats per un duet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, format per Àlex Arajol (violí) i Jordi Claret (violoncel).

Per a la tercera cita, el Trio Claret, format per Gerard Claret i els seus fills, Sergi i Jordi, va presentar un programa que combinava grans clàssics com Bethoveen, Strauss o Schubert amb ritmes emblemàtics del segle XX, com els de Frank Sinatra i Sting, entre d’altres. L’església parroquial d’Ordino va acollir 50 persones que van gaudir del concert.

'De pel·lícula!', un homenatge al món del cinema es va programar el 31 de gener, a l’Auditori Nacional d’Andorra, en dues sessions, que van tenir una assistència total de 271 persones. El concert va anar a càrrec d’un quartet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, format per Francesc Planella i Àlex Arajol (violí), Elias Porter (viola) i Carolina Bartumeu (violoncel), i va comptar amb la interpretació dels actors andorrans, Núria Montes i Boris Cartes. La selecció musical i els arranjaments van anar a càrrec de Francesc Planella, sota la direcció escènica, dramatúrgia i selecció de textos de Joan Hernández.

El tradicional Concert de Cap d’Any també es va celebrar en dues sessions per tal de donar resposta a la demanda del públic. Els dies 1 i 3 de gener, a l’Auditori Nacional d’Andorra, 277 persones van poder gaudir del concert que, sota el nom 'Desitjos per al nou any', va estar interpretat per un quartet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica amb percussió, que va donar el tret de sortida amb música a un nou any.La proposta s'ha hagut d'adaptar aquest any a les restriccions marcades per la pandèmia i ha fet una aposta pels músics i artistes del país.

stats