Un germà per al Bosc Viu

Ordino llança un concurs adreçat a artistes del país per ampliar el projecte dels tions a la zona de l'Esquella

El comú d'Ordino vol ampliar el Bosc Viu, el projecte artístic i familiar ubicat entre Segudet i el coll d'Ordino, que compta amb els arbres decorats i tematització en general sobre la llegenda dels tions. Tal com ha explicat la cap del departament de Cultura, Anna Call, s'ha obert un concurs públic (publicat aquest dimecres al BOPA) adreçat a artistes del país perquè elaborin propostes per a una nova zona a tocar de la del Bosc Viu, també propietat del Quart, que cedeix els terrenys en benefici de la parròquia. La idea és captar l'atenció "del públic familiar", ha defensat.

La corporació compta amb una inversió de 48.000 euros i dotarà amb un premi de 2.500 euros al projecte guanyador. Aquest projecte es començarà a gestar a l'estiu amb la voluntat que es pugui inaugurar abans d'acabar l'any, ha explicat la cap del departament.

Els terrenys són una mica més grans que els del Bosc Viu. La temàtica, ha informat la consellera, és "totalment lliure", però sobretot ha d'anar adreçada a les famílies i ha de ser "original".

Un jurat decidirà a partir del mes d'abril la proposta guanyadora. Estarà format per membres de l'equip comunal, de l'oposició, de La Capsa, espai de creació, de la Ludoescola i del Quart.

Pel Bosc Viu es va fer un concurs similar i s'hi van presentar tres propostes.