Cultura 12/03/2019

El Govern i el comú de la capital incrementen el pressupost del festival Ull Nu

"És un certamen que ha anat creixent any rere any i al qual li faltaven recursos econòmics", ha dit Gelabert

Marc R. Fort
1 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports, i el director d'Ull Nu, Hèctor Mas. / M. R. F.

Andorra la VellaEl Govern i el comú d'Andorra la Vella confien plenament amb el Festival de Cinema Emergent d'Andorra, Ull Nu. Així ho han demostrat en l'acte celebrat aquest dimarts a l'edifici administratiu, on s'ha anunciat que, per una banda, el pressupost destinat a l'esdeveniment serà de 36.000 euros per part del Govern d'Andorra, i uns altres 36.000 euros per part del comú (72.000 en total), xifra que es mantindrà durant els propers quatre anys i que suposa un increment significatiu respecte a l'any passat, quan rebia 15.000 euros procedents del Govern i uns altres 9.000 del comú (24.000 en total). El comú també cedirà instal·lacions destinades a la celebració de la 7a edició del festival. Aquest augment pressupostari servirà, entre altres coses, per poder realitzar part del festival en actes a peu de carrer amb l'objectiu de fomentar el Centre Històric de la capital.

Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, ha recalcat que "des del comú sempre hem donat el nostre suport al festival". La ministre de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha descrit Ull Nu com "un certamen que ha anat creixent any rere any i al qual li faltaven recursos econòmics". Per la seva banda, Hèctor Mas, director del festival, ha volgut agrair aquesta mostra de confiança per part del comú i de l'executiu, i ha volgut afegir que "és un projecte a escala de país que està destinat a tots els ciutadans".

Altres modificacions però no menys importants són, en primer lloc, el canvi en la data de celebració de l'esdeveniment, que enguany serà entre el 22 i el 26 de maig. També el trasllat de la ubicació on es duran a terme les projeccions, que passarà de fer-se al Centre de congressos al Teatre Comunal de la capital.

stats