Cultura 01/03/2024

Govern recupera les pintures dels murals de l'església Sant Esteve després de cent anys

Les pintures, adquirides per 2,75 milions d'euros, tornaran a les seves arrels després de gairebé 100 anys fora del país

ARA Andorra
1 min
L'orgue de l'església Sant Esteve d'Andorra la Vella / ANA

Andorra la VellaEl Govern recupera dues escenes de les pintures murals de l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, han anunciat la recuperació de dues escenes de les pintures murals de l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella, un fet d'alta rellevància per al país.

L'acord, materialitzat en un contracte de promesa de compravenda, suposa un pas essencial en la lluita per preservar el patrimoni cultural del Principat. Les pintures, adquirides per 2,75 milions d'euros, tornaran a les seves arrels després de gairebé 100 anys fora del país.

Aquesta recuperació, fruit d'anys de negociacions, reafirma el compromís del Govern amb la preservació de la identitat cultural i històrica d'Andorra. Les peces, part del conjunt de Sant Esteve, són testimonis únics de l'estil artístic medieval europeu i representen un llegat valuós per a la nació.

stats