Cultura 21/03/2021

El grup folklòric 'Casa de Portugal' reivindica una seu social en l'acte de celebració del 25è aniversari

L'entitat lliura al comú d'Andorra la Vella un arbre que han plantat al Parc Central

ANA
2 min
Foto de família amb alguns dels membres del grup 'Casa de Portugal', la ministra de Cultura, Sílvia Riva, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Andorra la VellaEl grup de Folklore 'Casa de Portugal' ha arribat als 25 anys d'història i, per celebrar-ho, ha organitzat aquest diumenge la plantació d'un arbre al Parc Central d'Andorra la Vella per commemorar "l'arrelament" entre ambdós països. També s'ha descobert una placa per reconèixer a la comunitat portuguesa resident al Principat. El director artístic de l'entitat, José Luís Carvalho, ha declarat que es tracta d'una "fita molt important perquè ben lluny del nostre país estem celebrant un quart de segle", que s'ha aconseguit gràcies a molt "treball i dedicació". "Aquesta gran família viu el present amb intensitat i dinamisme, una marca de referència de la nostra tradició i integració", ha indicat. Durant el seu parlament, Carvalho ha aprofitat per reiterar la demanda de "disposar d'una seu social al país" que permeti encabir el centenar de persones que formen part del col·lectiu.

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, planten simbòlicament l'arbre.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, també present a l'acte, ha valorat de manera molt positiva la iniciativa, recordant que "ja fa un any que el grup ens va venir a explicar el treball que estaven fent per celebrar aquests 25 anys" i és important "que les institucions els acompanyem". Riva ha defensat que "són molts anys de presència" els que porta la comunitat portuguesa al Principat, que han contribuït a "enriquir la multiculturalitat i fer d'Andorra un país més plural".

Per la seva banda, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha fet públics els agraïments de la corporació cap al grup 'Casa de Portugal', afirmant que "són persones integrades" i, per tant, "nosaltres encantats d'estar aquí avui amb ells". La plantació de l'arbre, de la família dels til·lers, "demostra aquest arrelament de la comunitat portuguesa al país, que està viu i s'adaptarà com s'adapten els portuguesos". "És un bon símbol que hagin oferit aquest arbre a la parròquia", ha afegit.

Sala d'exposicions del Govern

D'altra banda, i preguntada sobre la ubicació de la sala d'exposicions del Govern, Riva ha assenyalat que els treballs "s'estan acabant de coordinar amb el comú". "Estem a l'espera de veure com pot avançar el projecte", ha indicat, reiterant l'agraïment des del ministeri "per poder ser sensibles a la necessitat que té el país d'acollir una sala d'exposicions, i quin indret millor que el que estem preveient per poder donar l'oportunitat de visitar la cultura a peu pla".

En relació amb Sant Vicenç d'Enclar, ha recordat que els treballs "segueixen el seu calendari", i al llarg dels pròxims mesos, l'equip tècnic donarà més informació sobre la història de l'esfondrament del campanar i "quin serà el millor projecte de reconstrucció possible".

stats