Cultura 01/10/2018

'Hiperrealisme' rep unes 7.000 visites

L'exposició del Museu del Tabac ha mostrat setanta obres d'una quarantena d'artistes

Ara Andorra
1 min
Algunes de les obres exposades a la mostra 'Hiperrealisme'. / PLUS ONE GALLERY

Andorra la VellaL'exposició temporal 'Hiperrealisme' ha rebut 6.815 visitants durant els tres mesos que ha estat exposada al Museu del Tabac, segons ha informat l'equipament. La mostra es va inaugurar el 21 de juny i va tancar el 30 de setembre, és a dir, aquest diumenge.

L'exhibició constava de més d'una setantena de pintures i escultures de temàtica diversa, com paisatges, natures mortes i figures humanes. Les obres exposades han mostrat "l'extraordinària habilitat tècnica dels artistes hiperrealistes com Ben Johnson, David Kessler, Carl Laubin, Andrés Castellanos, Pedro Campos i fins a una quarantena d’artistes més". Des del Museu del Tabac han destacat que "tots aquests artistes aconsegueixen, mitjançant tècniques diverses, que el subjecte presentat en les seves pintures sembli un objecte real o viu, sense pinzellades ni textures visibles."

El Museu del Tabac va organitzar l'any 2013 una exposició sobre l'art hiperrealista a Europa que va tenir molt d'èxit i, per tant, l'equipament va pensar "que era convenient organitzar una nova exposició amb noves obres d'artistes consolidats i d'altres de més actuals."

'Hiperrealisme' ha tingut bona acceptació tant entre el públic andorrà com també entre el públic estranger. Un 42% de les visites han estat en català; un 31%, en francès; un 17%, en castellà; un 4,5%, en anglès i un 4,5% en alemany i altres idiomes.

Durant els mesos en què s'ha pogut veure la mostra, el Museu del Tabac ha organitzat i participat en diverses activitats, com dues Nits d’estiu a l’agost i, al setembre, portes obertes amb motiu de les Jornades europees de Patrimoni, el Dia Mundial del Turisme i durant el Mercat Medieval Lauredià.

stats