Cultura 14/03/2019

La història d'Andorra a través de la dansa tradicional

L'espectacle 'Terra' és un dels primers actes que ha organitzat el Consell General per aquest dijous, celebració del dia de la Constitució

Agència ANA
1 min
Un moment de l'espectacle 'Terra' aquest dijous al matí. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaAmb motiu del dia de la Constitució, l'Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria amb l'acompanyament musical del grup 'El Pont d'Arcalís', ha protagonitzat aquest dijous al matí l'espectacle 'Terra' a la plaça de davant del Consell General. Davant d'un parell de centenars de persones i a través de la dansa tradicional, les cançons i les músiques d'arrel, la proposta ha intentat explicar i escenificar la creació i evolució del Consell de la Terra fins a l'actualitat.

L'espectacle ha comptat amb la col·laboració de fins a 32 dansaires i s'ha dividit en tres grans blocs destinats a tractar temes i difondre la cultura a través de la dansa. El primer bloc explica el naixement del Consell el 1419, el segon fa referència a la reforma del 1866 i el tercer aborda el segle XX, sent un reflex de temes com el dret a vot de la dona el 1973 o la Constitució del 1993.

stats