Cultura 18/03/2019

Una història de superació als cinemes illa Carlemany

El 5 d'abril s'estrenarà 'Me llamo Gennet', la història personal d'una noia sordcega

ARA Andorra
2 min
Una imatge promocional del film 'Me llamo Gennet'.

Andorra la VellaCinemes illa Carlemany estrena el 5 d'abril la pel·lícula 'Me llamo Gennet', que explica, de forma íntima, l'extraordinària història real d'una noia que no veu, no sent, i no té olfacte, Gennet Corcuera, des que va ser abandonada, amb tot just tres anys, en un centre d'acollida d'Addis Abeba, a Etiòpia, fins a esdevenir la primera persona amb sordceguesa a obtenir una titulació universitària a Espanya.

El film es construeix des del present de Gennet a Sevilla, amb el seu treball com a educadora especial en l'únic centre residencial a Espanya especialitzat en sordceguesa. A través d'una veu en off que representa el seu jo interior, i del procés d'escriptura al seu ordinador, Gennet relata la seva pròpia història i ens permet entrar en el seu món per entendre com viu la seva solitud, l'amistat, l'amor i el record d'una vida de silenci i foscor que, però, ha aconseguit transformar en una cosa positiva i esperançadora.

"Des que vaig conèixer la història de Gennet en els mitjans quan es va llicenciar, vaig saber que era una gran història que mereixia ser portada a la pantalla gran", explica el director i productor, Miguel Ángel Tobías. "En principi havia de ser una pel·lícula documental, fins que vaig conèixer a Gennet. Després de moltes hores de conversa, coneixent la història de tota la seva vida, em vaig adonar que aquesta s'havia d'abordar des d'un gran projecte de ficció. Ho vaig consultar amb Gennet, perquè volia que fos l'actriu de tota l'etapa adulta. La meva sorpresa va ser que em va dir que sí. La seva interpretació és espectacular", afirma.

Amb guió original de Javier Quintanilla, Miguel Ángel Tobías i Jon Ander Santamaría, el nucli vertebrador del film són les diferents seqüències de seguiment del seu dia a dia; petites accions quotidianes que, realitzades per una persona sordcega, semblen petits miracles. La seva vida quotidiana s'entrellaça amb records d'alguns dels moments més destacats de la seva vida: com va ser la seva infància a Etiòpia, l'abandonament en un orfenat, la seva adopció per part de Carmen Corcuera i la seva arribada a Espanya, com va ser capaç d'estudiar i com s'ha convertit en un referent per a persones sordcegues de tot el món.

"És una oportunitat per a representar la sordceguesa a la societat i perquè s'adonin que les persones sordcegues som capaces de fer qualsevol cosa", explica Gennet Corcuera.

stats