Cultura 05/08/2021

Inspiració femenina a la Nits d'estiu als museus

Marta Urzaiz i Gerard Pastor ofereixen un concert basat en el CD que va sorgir de la visita a l'exposició 'Femina Feminae'

ANA
2 min
Un moment del concert que han ofert Marta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano).

Escaldes-EngordanyMarta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano) han ofert aquest dijous al vespre al Museu Carmen Thyssen Andorra el concert 'Femina Feminae i Les Danses Imaginàries', en el marc de la col·laboració de la Fundació ONCA amb les Nits d'estiu als museus. Els assistents han pogut gaudir d'un recital inspirat en una de les exposicions que ha acollit el museu, 'Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzeta a Delaunay', i del qual Pastor n'han creat un CD. És una obra de vuit moviments basada en quadres pintats per dones o inspirats en dones. Els assistents al concert han pogut gaudir no només d'aquestes obres d'Urzaiz i Pastor sinó que també han pogut escoltar 'Clair de Lune' de Claude Debussy o 'La peça en forma d'havanera' de Maurice Ravel.

Tal com ha comentat Pastor moments abans del concert, el repertori del que ha gaudit el públic està molt relacionat amb la pintura, primer amb 'Femina Feminae' però també amb les peces impressionistes de Debussy i Ravel, un dels estils "que sempre" l'han "emocionat més", ha explicat, per cloure amb les Danses imaginàries "més de caràcter expressionista" un estil que ha confessat que també "sempre" l'ha "atret molt".

Pastor ha explicat que en una visita a Andorra van descobrir el Thyssen i l'exposició 'Femina Feminae', que els va "encantar" i que a ell especialment el va "inspirar molt". Tant que va prendre uns primers apunts que durant el confinament van donar lloc al CD.

I tornar al lloc on van trobar aquella inspiració ha estat per als músics molt especial, tal com ha expressat Pastor. "Tocar envoltats d'obres tan fantàstiques és una meravella", ha valorat, i el fet que el públic hagi estat molt reduït creu que també és especial, ja que sovint es crea una "energia" positiva amb aquesta proximitat. També ha destacat que actuar envoltats de la nova exposició pot ser una "inspiració" per a propers projectes.

Abans del concert ha intervingut el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, que ha explicat "com es va idear" la mostra 'Femina Feminae' i per "posar en antecedents els espectadors" del que va ser la mostra que es va poder veure al museu fa més d'un any. També ha valorat que una activitat com la d'aquest dijous "sempre és enriquidora" i que el museu, precisament, potencia aquest tipus de propostes que barregen diferents disciplines.

Un moment del concert que han ofert Marta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano).
Un moment del concert que han ofert Marta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano) al Museu Carmen Thyssen Andorra.
stats