Cultura 16/04/2019

'[I.Reals]', d'Albert Ginestà, a les llibreries

Recull els contes premiats amb el Sant Carles Borromeu i en què l’autor utilitza “una arquitectura musical”

M. F.
2 min
La directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, Mireia Maestre, i l'escriptor, Albert Ginestà, en la presentació del llibre. / M. F. (ANA)

Andorra la Vella'[I.Reals]', el recull de contes guanyadors del premi Sant Carles Borromeu dels anys 2010 i 2018 d’Albert Ginestà, arriba a les llibreries gràcies a l’edició de Pagès Editors. Tal com han comentat tant la directora de Comunicació i Marca de MoraBanc (l’entitat que dota el premi), Mireia Maestre, com l’autor, el fet que sigui aquesta editorial catalana la que editi el llibre fa que pugui tenir un major recorregut tant a Andorra com fora de les nostres fronteres.

El llibre recull cinc dels contes premiats pel Cercle de les Arts i de les Lletres l'any 2018 i altres tres que van ser guardonats el 2010. Narracions que s’emmarquen en diferents gèneres, com la novel·la negra o elements fantàstics, i en què l’autor utilitza “una arquitectura musical”, com si fossin “melodies que creen peces musicals”. El lligam entre tots aquests contes, diu Ginestà, és ell mateix que sempre es demana “què és real i què no”, una idea que es trasllada als relats.

Maestre ha destacat que esperen que aquest llibre pugui tenir “bona rebuda” per Sant Jordi i, de fet, l’escriptor preveu fer signatura de llibres en aquella jornada a Andorra. La resposanble de Comunicació i Marca de l'entitat ha afegit que el fet que sigui editat per Pagès fa que tothom hi guanyi, ja que internacionalitza l’autor, dona més visibilitat a l’entitat que dota el premi i al guardó en si i també atorga rellevància al Cercle de les Arts i de les Lletres.

També Ginestà ha destacat la importància d’aquesta edició i, qüestionat sobre quan es podrà llegir una novel·la seva, ha destacat que té ”al calaix algunes coses” però que un treball d'aquesta llargària són “paraules majors”.

stats