Cultura 24/03/2022

Jocs d’atzar i murals col·lectius per donar a conèixer noves disciplines artístiques al Thyssen

El museu participarà per primera vegada a la fira de Sant Jordi organitzada pel comú d’Escaldes- Engordany

ANA
2 min
El museu Carmen Thyssen Andorra.

Escaldes-EngordanyEl museu Carmen Thyssen Andorra organitza durant el mes d'abril noves activitats que tenen com a objectiu despertar la imaginació dels participants i donar a conèixer noves tècniques artístiques. Contes, jocs d'atzar i murals col·lectius són algunes de les propostes. A més, enguany, amb motiu de la diada de Sant Jordi, el museu comptarà amb una parada a la fira organitzada pel comú d'Escaldes-Engordany que s'ubicarà a la plaça Coprínceps.

Pels dies 2 i 3 d'abril, l'activitat 'Un paisatge màgic' transportarà als participants a l'obra colorista 'Villar del Pedroso', de l'artista Benjamín Palencia i que mitjançant el format de contacontes, els endinsarà en una història plena d'aventures que succeeixen en aquesta localitat extremenya. A continuació es realitzarà un taller de pintura amb aquarel·la. El 9 i 10 d'abril serà el torn del joc d'atzar 'Construïm històries', que proposa crear un obra d'art a través de diferents tirades de daus. En cinc tirades de daus tocarà crear un escenari, un personatge, els seus elements, els colors a utilitzar i la tècnica amb què pintar-ho.

L'activitat 'París era una festa', que se celebrarà el 16 i el 17 d'abril, animarà a tots els públics a participar en la creació d'un mural col·lectiu que recrearà una festa. En el taller es convidarà a emplenar el mural amb personatges creats per l'ocasió, tot descobrint l'ambient d'oci nocturn de París a finals del segle XIX.

El dia 23 d'abril aprofitant la festivitat de Sant Jordi, el museu se suma per primera vegada, a la fira organitzada pel comú d'Escaldes-Engordany. De les 10 del matí fins a les 8 de la tarda s'ubicarà una paradeta a la plaça Coprínceps, on es podran adquirir llibres d'art, punts de llibre i marxandatge del museu. Els assistents a la fira que s'apropin a l'estand del museu també podran participar en una activitat de pintura sobre cavallet. A més, el 24 d'abril, se celebrarà un taller 'Especial Sant Jordi' de pintura a l'aire lliure a l'exterior de l'equipament museístic.

Finalment, el dissabte 30 d'abril, coincidint amb el dia internacional dels treballadors que se celebra l'1 de maig, es durà a terme l'activitat 'Professions artístiques'. En aquesta ocasió, es convidarà als participants a conèixer quines són les professions en el món de l'art i es clourà amb un taller per dissenyar un museu.

Totes les activitats són gratuïtes i els interessants en participar-hi podran escollir entre diferents sessions. Els horaris dels dissabtes seran a les 10.30, 11.30,12.30, 16 i 17 hores i els diumenges a les 11 i a les 12 hores. Des del museu recorden que les sessions tindran un aforament limitat i l'edat mínima recomanada per participar és a partir dels quatre anys.

stats