Cultura 11/12/2021

Josep Rull: “Si el català cau a Catalunya, també caurà a Andorra”

L’ex-conseller creu que només la unitat de la llengua als territoris de parla catalana evitaran que aquesta es perdi

ANA
1 min
Josep Rull, en la presentació del seu llibre, aquest divendres, a Andorra.

Andorra la VellaL’ex-conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat que els embats de l’estat espanyol contra el català “el poden fer caure”. En el marc de la presentació del seu llibre ‘1 dia d'octubre i 2 poemes: quan l'esperança venç la por’ al Principat, Rull ha destacat que “si cau el català a València, Balears i Catalunya, també caurà a Andorra. Hi ha una part desbocada a Espanya que vol destruir les bases de la nació catalana començant per la llengua”, ha afegit.

L’ex-conseller, convidat per la llibreria La Trenca d’Andorra la Vella, ha subratllat que “l’estat espanyol ha descobert que el català és la base de la nostra identitat nacional. En aquest sentit, ha lamentat que “els líders espanyols són espanyols abans que demòcrates” i que “Espanya és capaç de tot: de la presó, de la repressió, de l’exili i també de destruir una llengua mil·lenària”. 

Rull ha recordat que “hem pogut presentar el recurs a Estrasburg en català gràcies a què Andorra és un estat sobirà amb el català com a llengua oficial”. Tot i això, ha advertit, “si el català cau a Catalunya, també caurà a Andorra”.

Josep Rull ha destacat també que “quan anem units des de l’independentisme som imbatibles. La unitat ens fa poderosos”, ha dit. “Hem acreditat que Espanya és un estat feble. Els estats forts pacten, com el Regne Unit ha fet amb Escòcia, o el Canadà amb el Quebec, mentre que els dèbils, com Espanya, imposen”.

stats