Cultura 06/04/2019

Els joves artistes tenen premi

La sisena edició del Talentejant, dedicada aquest cop a les arts plàstiques, agrupa una vintena de participants i algunes de les obres s'exposaran en aparadors de Vivand

Agència ANA
2 min
La guanyadora en la categoria de fotografia, Naiara Escabias, explica la seva obra. / M. M. (ANA)

Escaldes-EngordanyDonar espai als joves i oportunitats perquè puguin mostrar el seu talent artístic. Amb aquest objectiu va néixer fa sis edicions el concurs d'arts escèniques Talentejant, una filosofia que avui encara segueix ben vigent. Per això, i amb la mirada posada a visibilitzar molt més els artistes, l'edició d'enguany afegeix la possibilitat d'exposar algunes de les obres participants en els aparadors dels locals de Carlemany i travesseres. "És una molt bona iniciativa, et permet treure l'obra més enllà de la sala d'exposicions", ha destacat la guanyadora en la categoria de fotografia, Naiara Escabias.

Escabias, que és participant reiterada al concurs, ha apuntat estar molt satisfeta pel premi i ha lloat els objectius que cerca el concurs perquè "hi ha molt poca visibilitat de l'art en general, si no ho fem nosaltres ningú farà difusió de l'art que hi ha Andorra". El concurs, que impulsa el comú d'Escaldes-Engordany amb la col·laboració de Carisma, enguany s'ha dedica a les arts plàstiques i ha aconseguit agrupar una vintena de participants que han pogut veure exposades les seves obres aquest dissabte a la tarda al Centre d'Art de la parròquia on també s'ha fet l'entrega de premis.

"Estem captivats amb tot el que ens mostren, és realment al·lucinant", ha expressat la consellera de Joventut, Laura Lavado, qui pocs minuts abans de l'inici de l'acte ha fet un "bon balanç" del concurs perquè la participació es manté any rere any. Entre les diverses propostes presentades ha destacat que hi ha "molt nivell" i que la majoria porten implícits o explícits missatges reivindicatius i "això és molt important perquè veure gent tan jove amb aquestes inquietuds i amb aquesta força és realment captivador".

La consellera s'ha mostrat convençuda que el projecte està més que consolidat i que és "un referent" entre els joves artistes del país. A part de poder sortir fora de la sala d'exposicions portant les obres als aparadors de Vivand del 14 de maig fins al 7 de juny, Lavado també ha recordat la creació del catàleg on es recull tota la informació de les diverses propostes que es van presentar l'edició del 2017. "Ara ja comencem a treballar per tenir a punt el catàleg d'aquesta sisena edició", ha dit.

L'exposició del Talentejant d'enguany estarà instal·lada al Centre d'Art fins al 4 de maig i es podran veure tots els participants i els guanyadors de les diverses disciplines. En la categoria de 12 a 17 anys s'han endut premi Marta Pajares per millor pintura, Valeria Carnola per millor fotografia i Gema Puig pel millor videoart. En la categoria de 18 a 30 anys Marc Huguet s'ha emportat el premi per la millor pintura, Naiara Escabias per la millor fotografia i Arianne Joyce pel millor videoart.

stats