Cultura 26/05/2019

Júlia Gil i Joan Guàrdia guanyen els premis extraordinaris als Jocs Florals

En l'edició d'enguany han participat 205 inscrits, 71 a la categoria infantil i 143 a la juvenil

Agència Ana
1 min
El cap de Govern, Xavier Espot, amb la reina i les damisel·les d'honor, guardonats i organitzadors dels Jocs Florals d'Andorra. / J. B.

Escaldes-Engordany'El xampany', de Júlia Gil, i 'El dibuix i la tragèdia', de Jan Guàrdia han estat els poemes guanyadors dels premis extraordinaris de poesia en la categoria infantil i juvenil dels Jocs Florals de la Llengua Catalana, organitzats pel Cercle de les Arts i de les Lletres. Els guardons s'han lliurat aquest diumenge a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany. En l'edició d'enguany han participat 205 escrits, 71 a la categoria infantil i 134 a la juvenil, repartits en les categories flor natural, per a aquelles composicions que lloen a l'amor; englantina, als de caràcter patriòtic; viola per als que destaquen valors morals, i el premi extraordinari, de temàtica lliure.

En la categoria infantil, l'englantina ha estat per 'La vall del Madriu', de Nofre Planas i la viola per 'El color no importa' de Laia Puigdemassa, mentre que no s'ha dotat la flor natural. Pel que fa a la categoria juvenil, la flor natural l'ha guanyat 'El teu univers' d'Ester Llobet, l'englantina 'La meva dama en somnis', de Ramon Albareda, i la viola ha recaigut en 'Mare de Déu, Verge', de Júlia Camardons.

El jurat de la categoria infantil l'han format Maria Domingo, Dolors Iglesias i Simó Duró, mentre que a la categoria juvenil els que han escollit les obres guanyadores han estat Elena Aranda, Josefina Obiols i Miquel Àngel Aniés.

stats