La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i l'ambaixadora de bona voluntat de la Unesco, Hedva Ser.
Cultura 20/07/2021

L'ambaixadora de bona voluntat de la Unesco, Hedva Ser, visita l'Espai Columba

Ha estat acompanyada de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva

ANA
2 min

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha mostrat aquest dimarts al matí part del patrimoni cultural del país a l’ambaixadora de bona voluntat de la Unesco per a la diplomàcia cultural, Hedva Ser. La titular de Cultura i Esports ha acompanyat Ser en una visita conjunta a l’església de Santa Coloma i a l’Espai Columba, que ha permès a l’artista veure i conèixer de més a prop el patrimoni únic del romànic que conserva el país.

Hedva Ser es troba al país en el marc de la celebració de la 7a edició de l’Art Camp Andorra, del qual n’és padrina. En el marc de la visita als dos espais museístics, Riva també li ha traslladat la feina endegada pel Govern en els darrers mesos en el marc de les diverses candidatures a la Unesco que pilota l’executiu. En concret, la ministra ha compartit l’estat actual de la candidatura transnacional (França, Espanya i Andorra) ‘Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’. Cal recordar que un dels monuments que forma part de la candidatura és la mateixa església de Santa Coloma.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i l'ambaixadora de bona voluntat de la Unesco, Hedva Ser, en la seva visita a l'església de Santa Coloma.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i l'ambaixadora de bona voluntat de la Unesco, Hedva Ser, davant l'Espai Columba.

En aquest punt, Riva ha explicat que el passat mes de gener els tres estats membres que formen part de la candidatura ja van actualitzar les llistes indicatives respectives amb els dotze monuments que en formen part: església de Sant Joan de Caselles; església de Sant Romà de les Bons; església de Sant Martí de la Cortinada; església de Sant Climent de Pal; Casa de la Vall; església de Santa Coloma; església de Sant Serni de Nagol; església de Sant Miquel d’Engolasters; zona arqueològica del Roc d’Enclar; zona arqueològica de la Roureda de la Margineda; Castell de Foix i conjunt catedralici de la Seu d’Urgell.

Amb la voluntat de seguir avançant en les feines prèvies a la presentació de la candidatura, el comitè de redacció i el científic tenen previst trobar-se a principis de setembre per visitar, ‘in situ’, els monuments dels tres països i mantenir una reunió presencial de treball.

En el marc de la visita, el cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut al despatx, en una reunió de cortesia, a l’ambaixadora Hedva Ser.

stats