L’Andorra Taste 2025 escalfa motors amb Ferran Adrià com a gran convidat
Del 17 al 21 de setembre, Escaldes-Engordany es convertirà en el centre mundial de la gastronomia
Andorra la VellaDel 17 al 21 de setembre, Escaldes-Engordany es convertirà en el centre mundial de la gastronomia de muntanya amb la quarta edició de l’Andorra Taste 2025. El congrés reunirà cuiners de referència, productors i experts per reflexionar sobre sostenibilitat, tradició i creativitat des de la perspectiva de l’altitud i el territori.
L’esdeveniment, organitzat per Vocento Gastronomia – grup gsr i Andorra Turisme, inclourà una fira popular oberta al públic després del congrés.
Ferran Adrià, premi Andorra Taste 2025
El gran protagonista d’aquesta edició serà Ferran Adrià, que rebrà el Premi Andorra Taste 2025 per la seva contribució clau a la transformació de la cuina global des del elBulli i elBullifoundation, destacant la seva influència cultural i la seva tasca investigadora que ha marcat diverses generacions de cuiners.
Els Alps i Geòrgia, territoris convidats
En aquesta edició, els Alps seran el territori convidat, amb cuiners de França, Suïssa, Àustria i Eslovènia, que mostraran la diversitat de la cuina alpina, amb noms com Emmanuel Renaut, Maximilian Stock, Zineb Hattab i Uroš Štefelin. També, per primera vegada, Geòrgia serà territori convidat especial amb Daduna Ghlonti, que presentarà una gastronomia ancestral basada en fermentacions, herbes i pans artesans.
Vincles amb Espanya i França
La cita reforçarà els vincles amb Espanya i França, amb cuiners destacats com Luis Alberto Lera, Oriol Castro, Jordi Vilà, Javier Olleros i Sergio Sanz per part d’Espanya, i Stéphane Tournié des de França.
Protagonisme andorrà
La cuina andorrana tindrà una presència destacada amb cuiners com Jordi Grau, Marcel Besolí, José Antonio Guillermo, Victoria Kemerer, Rodrigo Martínez i Carles Flinch, donant visibilitat al talent local.