Cultura 01/10/2021

L'Arxiu de l'Alt Urgell acull l'exposició 'Segre endins', en record dels pobles negats per l'embassament de Rialb

ARA Andorra
1 min
Cartell de l'exposició.

La Seu d'UrgellDe l’1 d’octubre al 30 de novembre de 2021, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell acollirà l’exposició itinerant 'Segre endins', que recupera el record dels pobles negats per l’embassament de Rialb. Ho fa a través d’imatges retrospectives de la vida abans de la seva desaparició, així com dels diversos moviments socials i polítics oposats al projecte i les conseqüències de la construcció sobre el llegat històric i patrimonial.

Es tracta d’una exposició itinerant que commemora els 20 anys de la construcció de la presa i de l'expulsió definitiva de les famílies que vivien en els terrenys ara sota les profunditats de les aigües del Segre. La mostra es va inaugurar el desembre de 2019 al local social “La Barquera de Mirambell”, a Bassella i, fins al moment, ha realitzat la seva itinerància per diferents localitats (Baronia de Rialb, Oliana, Peramola, Ponts i Tiurana).

L’exposició ha estat impulsada pel Consorci Segre Rialb i ha comptat amb la col·laboració d’un important nombre d’institucions, entre les que destacarien els municipis afectats per l’embassament així com els consells i arxius comarcals de l’Alt Urgell i de la Noguera, entre altres.

L’exposició romandrà a les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell de l’1 al 30 de novembre de 2021 i es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 a 15 hores.

stats