Cultura 08/07/2022

L’Encamp en Clau de Llum arrenca a Engolasters amb més de 300 assistents

El cicle cultural continuarà l’11 d’agost amb 'Credere', una proposta de dansa que tindrà lloc a l’església de Santa Eulàlia

ANA
3 min
Un instant de l'espectacle 'La màgia de la llum i la música a Engolasters'.

EncampEl cicle Encamp en Clau de Llum va arrencar aquest dijous a la nit, a les 22 hores, amb l'espectacle 'La màgia de la llum i la música a Engolasters'. L'acte va aplegar més de 300 assistents i va tenir lloc als voltants del llac d'Engolasters, aprofitant la natura i els diferents espais de la zona.

La nit va començar amb l'actuació de l'Esbart Sant Romà, que ha interpretat la peça Encís, oferint al públic una dansa poètica que connecta amb la natura i l'entorn màgic del llac. A continuació, els espectadors van gaudir d'una projecció musical i lumínica creada especialment per a l'ocasió que els va traslladar a un bosc màgic a través del so dels animals i d'un petit itinerari instal·lat als arbres, tot jugant amb la geometria. La instal·lació és efímera, només es va poder gaudir aquesta passada nit, i es va instal·lar respectant en tot moment la natura i l'entorn.

La creació lumínica projectada va comptar amb la col·laboració de l'artista audiovisual Tom Carr, reconegut expert internacional en el món audiovisual i la companyia Slide Media Studio, fundada per Fausto Morales. L'espectacle va acabar amb l'actuació musical de Lewis Enma & the BCN Fireballs. El grup va versionar grans clàssics dels artistes més reconeguts des de finals dels anys 50 fins a mitjans dels 60 aportant un toc personal i energètic als grans èxits.

El comú d'Encamp va posar a disposició dels assistents un autobús des del centre d'Encamp fins al llac de forma gratuïta. També s'ha preparat un refrigeri per a tots els espectadors per gaudir-ne durant l'espectacle.

Propers espectacles de l'Encamp en Clau de Llum

El cicle de l'Encamp en Clau de Llum continuarà l'11 d'agost amb 'Credere', una proposta de dansa de la Fundació Escena Nacional Andorrana que tindrà lloc a les 22 hores a l'església de Santa Eulàlia d'Encamp.

L'espectacle explica una història real que viuen milers d'éssers al món diàriament i porta a viure-ho en primera persona a través de les emocions més profundes, arribant a un estat de reflexió i sortint dels clixés de l'espectador dins la seva zona de confort. Es tracta d'una experiència que deixa el públic perplex i que fa que es qüestioni aspectes de la seva forma de vida i la dels éssers que l'envolten.

El següent acte serà el Mapping 'La història del Pas de la Casa'. Aquest espectacle estava programat pel 6 de juliol, però a causa de les condicions meteorològiques, es va haver d'ajornar. La nova data serà el 30 d'agost, a les 22 hores. La projecció, que durarà uns 15 minuts, explicarà a través d'una veu poètica i un arranjament musical i lumínic creat especialment pel Pas de la Casa la història i el naixement de la vila. És una projecció apta per a tots els públics que traslladarà als espectadors a moments especials de la vida del Pas de la Casa a través de la música i la llum utilitzant la façana de l'església de Sant Pere com a pantalla.

El 31 d'agost hi haurà l'espectacle 'La Màgia de la llum i la música a les Abelletes', que consistirà en una projecció lumínica i musical damunt de la vegetació i l'aigua de l'estany de les Abelletes. L'accés fins a l'estany serà un camí il·luminat que permetrà gaudir d'una passejada nocturna fins a arribar a la zona de l'espectacle. La nit acabarà amb una actuació musical a càrrec de Lewis Enma & the BCN Fireballs.

Finalment, el cicle acabarà l'1 de setembre amb el Mapping 'El castell de les Bons'. L'horari serà l'habitual, a les 22 hores de la nit, i l'escenari serà la Torre dels Moros d'Encamp. L'espectacle explicarà la història d'aquest punt emblemàtic de la parròquia i el lligam amb la creació d'Andorra.

stats