Cultura 02/02/2023

Laura Casanovas guanya el Premi Carlemany amb 'Les estrelles de Lilith'

L'obra tracta d'un trama policial que té com a escenari Andorra

ARA Andorra
1 min
Laura Casanovas ha guanyat el Premi Carlemany.

Andorra la VellaLaura Casanovas Borrell, amb l'obra 'Les estrelles de Lilith', ha estat escollida guanyadora del 12è Premi Carlemany per al foment de la lectura, tal com s'ha anunciat aquest dijous al matí. Es tracta d'una trama policial que té com a escenari Andorra, el país on la Maria, la protagonista, arriba a viure des de Barcelona. La investigació d'assassinats s'entrellaça amb les peripècies de la protagonista i la seva adaptació al nou país.

Casanovas va néixer el 1973 a la Seu d'Urgell i és filòloga. Actualment, treballa de professora als centres de català per a adults del Govern L'any 2015 va publicar la seva primera novel·la juvenil 'Un estiu a la fi del món'.

El premi està dotat amb 8.500 euros aportats pel Govern i Grup 62 i és un consell lector (format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores dels tres sistemes educatius d'Andorra Gemma Garcia (col·legi Maria Moliner), Sílvia Sinfreu (Liceu Comte de Foix) i Alèxia Carreras (escola andorrana de segona ensenyança d'Andorra la Vella), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions) l'encarregat de seleccionar tres obres finalistes, que s'han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l'adjudicació del premi. En total optaven al guardó 28 originals.

Ara l'obra serà editada per Columna Edicions i es publicarà el 3 de maig. Durant aquell mes, també, tindrà lloc el lliurament oficial del premi.

stats